Fogyasztók megtévesztése

2019.05.17. 12:05

Versenyhivatali figyelmeztetést kapott az otthonterkep.hu

A portál működtetője az oldalon közzétett „több mint 455.000 ingatlan elérhetősége” jogsértő szlogenje miatt kapott figyelmeztetést.

Fotó: Shutterstock

A GVH megállapította, hogy az otthonterkep.hu weboldalt működtető Mapsolutions Zrt. megtévesztette a fogyasztókat, amikor reklámjaiban azt állította: több mint 455.000 ingatlan (illetve ingatlanhirdetés) található az oldalon.

A vállalkozás ugyanis nem tudta igazolni állítását.

A hatóság – figyelemmel arra, hogy a vállalkozás KKV-nak minősül – figyelmeztetésben részesítette a céget. Emellett határozatában kötelezte a társaságot, hogy alakítson ki olyan belső eljárásrendet, amely biztosítja a versenyjogi előírásoknak történő megfelelést minden általa üzemeltetett portálon, majd e kialakított működési rendnek megfelelően

vizsgálja felül kommunikációját az otthonterkep.hu portálon.

A versenytörvény értelmében a GVH a kis- és középvállalkozások első alkalommal megvalósított jogsértése esetén bírság kiszabása helyett figyelmeztetést is alkalmazhat, ha a jogsértés nem közbeszerzési kartell keretében, uniós jogot sértve vagy sérülékeny fogyasztók kárára történik. A versenyhatóság utólag ellenőrzi, hogy a vállalkozás megfelelően teljesítette-e az előírtakat, és mulasztás esetén bírságot is kiszabhat.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!