Élmény tanulni

2019.09.22. 07:50

Új digitális fejlesztések indulnak a felsőoktatásban

Digitálisan jegyzetelhető, interaktív előadások, otthon is visszanézhető és értékelhető tananyag, interaktív táblák jönnek.

Korszerű módszereket, többek között a felsoroltakat tartalmazza az a felsőoktatási kutatás-fejlesztési projekt, amely a tervek szerint 2020 október végéig valósul meg.

A felsőoktatás új típusú, digitális rendszere jöhet létre annak a kutatás-fejlesztési projektnek köszönhetően, amely egységesíti a világszerte használt különféle megoldásokat.

Élményszerűbb, interaktívabb tanulást, valamint a tananyag hatékonyabb elsajátítását teszi lehetővé

a hallgatók számára az AV-Control fejlesztése, amely a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával valósulhat meg.

Bármikor visszanézhető előadások

A projekt keretében több hazai egyetemmel együttműködve egy demonstrációs termet is kialakítanak, ahol valós helyzetet teremtve tudják tesztelni a hallgatók a digitális szolgáltatási csomagot. A demó teremben biztosított lesz az egyetemi környezet, aktív hallgatói státusszal rendelkező diákok fognak aktuális kurzust hallgatni.

A jövő hallgatóit többek között interaktív táblák, digitálisan rögzített előadások segítik majd. A diákok bármikor visszanézhetik majd az előadásokat, és digitális jegyzeteket készíthetnek a tanuláshoz.

Minden felsőoktatási intézménynek

A rendszer fontos tulajdonsága, hogy méréseken alapul, így a leghatékonyabb digitális oktatási megoldások jelennek meg egy integrált szolgáltatási csomagban, amely a jövőben minden felsőoktatási intézmény számára elérhető lesz.

A közel 144 millió forintos fejlesztéssel, 2020. október 31-ig megvalósuló projektet a későbbiekben a közoktatási és felnőttképzési intézmények számára is elérhetővé szeretnék tenni.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!