újdonság

2021.01.08. 17:05

Elforgatható kijelzőt kapott a Lenovo számítógépe

A szokásos fekvő mellett álló tájolásban is használható a panelje.

Forrás: Shutterstock

Ritkán látni említésre méltó koncepcionális fejlesztéseket az egybegépek piacán, azonban a CES 2021 keretében bemutatott Lenovo Yoga AIO 7 üde kivételnek mondható. Az asztali számítógép nagy érdekessége, hogy az alapértelmezetten fekvő tájolású kijelzője bármikor elforgatható 90 fokkal, az álló tájolásban való használat elsősorban bizonyos típusú munkák esetén jelenthet nagy segítséget – írja az Origo.

A számítógépnek más téren sincs miért szégyenkeznie. A forgatható IPS kijelzője 27 hüvelykes és 4K felbontású, ráadásul a vevők választhatnak egy hagyományos modell, továbbá egy sokkal jobb színhűségű, az Adobe RGB és DCI-P3 színtereket 99%-ban támogató panel között. Az utóbbi természetesen feláras extra, a grafikai munkákat végzőknek érdemes rá beruházniuk.

A gép lelkét konfigurációtól függően AMD Ryzen 5 4500H vagy AMD Ryzen 7 4800H processzor adja, a videovezérlője a kifejezetten erős NVIDIA GeForce RTX 2060, a memóriája 16 GB vagy 32 GB lehet, a háttértárát pedig akár 1 TB-os SSD és 2 TB-os HDD kombó is biztosíthatja.

Végül érdekes, hogy amennyiben a felhasználó USB-C kábelen keresztül rádugja a laptopját, akkor használhatja másodlagos monitorként a számítógépet, még a hangszóróit és a háttértárának a tartalmát is elérheti. Vezeték nélküli módon mobilok és tabletek képe is átküldhető az asztali PC-re.

A Lenovo Yoga AIO 7 februártól kezdve válik elérhetővé a kiválasztott piacokon, az alapmodellje 1599 dollárba, olyan nettó 469 ezer forintba kerül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!