Covid hamis hírek

2021.03.03. 10:04

A Twitternek elege lett a félrevezető butaságokból

A közösségi óriás közölte, hogy elkezdte figyelni az oltással kapcsolatos téves információk megjelenését a közösségi portálon.

A tweetek címkézésével, illetve büntetési rendszer alkalmazásával szűri ki a szabálysértőket és a „visszaeső” felhasználókat.

Szamárpadra ültetik, azaz figyelmeztető címkékkel látják el az olyan bejegyzéseket, amelyek gyaníthatóan félrevezető információkat tartalmaznak

a koronavírus elleni vakcinákról.

A Twitter szabályait ismétlődően megsértő felhasználókkal szemben meghatározott büntetési szabályrendszert fognak alkalmazni. Például egy szabálysértés miatt törölt bejegyzésért két büntetőpont jár, egy figyelmeztető címkével ellátott posztért pedig egy.

Két vagy három büntetőpontért tizenkét órára felfüggeszthetik a felhasználó fiókját, négyért egy hétre, ötért pedig végleges eltávolítással sújthatják.

A címkézést eleinte a Twitter alkalmazottai fogják végezni „kézileg”, a posztok figyelésével, de a vállalat azt tervezi, hogy automatikus rendszert is kidolgoz a szabálysértő posztok kiszűrésére.

A figyelmeztető címkékkel ellátott tweetekhez csatolhatnak egy linket is, amely a felhasználót az igazságügyi hatóságok ezzel kapcsolatos hivatalos információihoz vezeti.

Borítóképünkön Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és vezérigazgatója

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában