Új készülék támogatás

2021.12.01. 12:14

Íme, a mobilkészülékcsere-támogatási program részletei

Megjelentek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által októberben bejelentett, célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási program részletei.

Az NMHH Kommunikációs Igazgatósága közleményében azt írták, hogy a pályázati kiírást a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség (NFFKÜ) Zrt. tette közzé.
   
A lakosságnak szóló pályázati kiírás és útmutató ide kattintva, a Netre fel! oldalon is elérhető, és

pontos leírást ad arról, kik, milyen feltételek mellett és milyen összegben jogosultak a támogatásra.

Továbbá ismerteti a mobilkészülékcsere-támogatás igénybevételéhez szükséges dokumentumokat.

A támogatási program lehetőséget biztosít az idős, mozgásukban korlátozott emberek vagy a kiskorúak számára, hogy képviselő útján vegyék igénybe a támogatást, és cseréljék le a készüléküket.
   
Az új készülék megvásárlása után a régi, korszerűtlen mobiltelefont a vásárlás helyén le kell adni, miután a tulajdonos letörölte a készüléken lévő, a használat során keletkezett személyes adatokat. A leadott készülékek szakszerű megsemmisítéséről a kereskedők gondoskodnak, így azok véglegesen kikerülnek a forgalomból.
   
A közlemény szerint az NFFKÜ a kereskedőknek szánt útmutatót is megjelentette, amely tartalmazza a forgalmazók számára a készülékcsere-programban való részvétel feltételeit a regisztrálási lehetőség megnyitása előtt.
   
A célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot azért indította el a hírközlési hatóság, mert a piaci várakozások és a szolgáltatók nyilatkozatai szerint 2022 és 2023 első fél éve között kivezetik Magyarországon a 3G technológiát. Van olyan hazai szolgáltató, amely már csökkentette a 3G-szolgáltatást biztosító területek nagyságát.
   
Az NMHH kitért arra is, hogy a hatóság tavasz óta végez intenzív „edukációs kommunikációt” a Netre fel! programon keresztül, amelynek célja, hogy megfelelő tudással és információval vértezze fel a fogyasztókat, akik így tudatos döntéseket hozhatnak a digitális világban.
   
A támogatási programról további részleteket folyamatosan tesz közzé a hatóság a netrefel.hu oldalon.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!