Zöld és high-tech

2022.01.21. 10:17

A vállalkozások egymástól is tanulnak a Modern Mintaüzemek Programjában

A Program célja, hogy olyan cégeket támogasson, amelyek otthonuknak érzik hazánkat, és amelyek meg akarják nyerni a 2020-as évtizedet az élvonalbeli technológiák megismerésével és alkalmazásával.

Így lesz a magyar gazdaság high-tech és zöld, és így lesz tartósan munkája a magyar embereknek –  mondta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár Győrben, a modern mintaüzemek első regionális találkozóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint.


A Modern Mintaüzem Program célja a hazai kkv-k versenyképességének javítása, a vállalkozói környezet és kultúra fejlesztése, a piachoz való magas fokú alkalmazkodás támogatása. Célcsoportját a nyitott, fejlődni szándékozó mikro-, kis- és közepes vállalkozások, a modern, példaértékű gyárak, üzemek és műhelyek, valamint a korszerű vagy high-tech megoldásokat szállító cégek jelentik, amelyek közül eddig száz csatlakozott a programhoz - írták.

   
„Az elmúlt években számos kisvállalkozóval találkoztam, akik azt jelezték, hogy az igazi segítséget - az előadások és tankönyvek helyett – az jelentené számukra, ha a gyakorlatban láthatnának működő megoldásokat, és már sikeres piaci szereplőktől tanulhatnának. A Modern Mintaüzemek Programot azért hoztuk létre, hogy hazánk legversenyképesebb vállalatai nyissák meg kapuikat a kisebb, de növekedni szándékozó vállalkozások előtt” – fogalmazott az államtitkár.

  
A mintaüzemek a jövő iparágaihoz kapcsolódóan 16 területre engednek betekintést az érdeklődő vállalkozásoknak, megismerhetik például a felhő alapú és nagy kapacitású technológiákat, a robotikát és az automatizációt, az IOT-ot, az 5G-t és az önvezető járművek fejlesztését, a hidrogéntechnológiát, valamint a kibervédelmi fejlesztések világát.

   
A látogatásokra a modem4.hu oldalon, valamint a vállalkozói információs portálon keresztül lehet jelentkezni. Emellett a vállalkozásokat fogadó mintaüzemek az ország hét pontján regionális szakmai találkozókon vehetnek részt, hogy az általuk biztosított programok minél inkább megfeleljenek a kkv-k igényeinek, valamint lehetőségük legyen a tapasztalatcserére és az üzleti kapcsolatok elmélyítésére.


Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!