Előrejelzés

2022.06.05. 11:00

Visszaeshet az idén az okostelefon-kiszállítás globálisan

Az idén 3,5 százalékkal, 1,31 milliárdra csökkenhet az okostelefonok kiszállítása globálisan - véli az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat.

Az IDC korábban 1,6 százalékos növekedést várt az idei évre, de miután három egymást követő negyedévben csökkent a kiszállítás "komoly kínálati és keresleti problémák" közepette, a cég rontott várakozásán.
Az IDC szerint azonban várhatóan rövid távú lesz a visszaesés, azzal számol ugyanis, hogy 2022-2026 között az átlagos éves növekedési ütem 1,9 százalék lesz.
Az okostelefon-kiszállítások a legnagyobb mértékben Közép- és Kelet-Európában esnek vissza az idén, 22 százalékkal. Kínában 11,5 százalékkal, Nyugat-Európában pedig 1 százalékkal csökkenhetnek a kiszállítások az IDC elemzői szerint. Az ázsiai és csendes-óceáni térségben ugyanakkor - Kínát és Japánt nem számítva - 3 százalékkal bővülhet a kiszállítás.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!