Nem rossz!

2022.08.01. 18:00

Kipletykálták, mi hajtja majd a Samsung Galaxy S23-at

Sokak örömére egyre valószínűbb, hogy világszerte az összes modell Snapdragon chipet használhat.

Nagy szenzációt keltett három héttel ezelőtt Ming-Chi Kuo piacelemző. Forrásai szerint a 2023 elején bemutatkozó Samsung Galaxy S23 termékcsalád tagjai exkluzívan Qualcomm Snapdragon rendszerlapkát használnak majd, nem lesz Samsung Exynos chipes változat a mobilcsaládból - írja az Origo.

A Qualcomm napokban kiadott sajtóközleménye megerősíteni látszik az információt, a vállalat szerint a felek újabb hét évvel 2030 végéig megegyeztek a 3G/4G/5G, sőt: a jövőbeli 6G technológiákkal kapcsolatos szabadalmaik egymásnak való licenceléséről. Ami ennél érdekesebb a fogyasztók számára, hogy kiterjesztik a prémium Samsung Galaxy eszközök kapcsán az együttműködésüket, az eddiginél több efféle eszközben lesz Snapdragon rendszerlapka.

Az ügyhöz kapcsolódóan a Qualcomm negyedéves üzleti eredményeinek ismertetése során Cristiano Amon vezérigazgató megemlítette, hogy a Galaxy S22 mobilok olyan 75 százaléka Snapdragon rendszerlapkás, ez az arány pedig emelkedni fog a „Galaxy S23 és azon túli" készülékek esetében.

A pletykák szerint a Samsung jelenleg nagy átszervezést tart az Exynos rendszerlapkákat tervező részlegénél, a csalódást okozott aktuális modellek javítgatási kísérlete helyett alapjaiban kívánja újraterveztetni a kínálatát. Viszont ez egy több éves folyamat, ezért kényszerült most rá a Qualcomm Snapdragon chipek nagyobb arányú használatára, hiába presztízsveszteség számára a vereség beismerése.

Borítóképünkön a Samsung Galaxy S22 Ultra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!