Volt Disney-vezér

2022.09.09. 12:04

A Twitter-felhasználók „lényeges hányada” nem valós személy

A Disney 2016-ban, amikor a Twitter megvásárlását mérlegelte, arra a megállapításra jutott, hogy a közösségi oldal felhasználóinak „lényeges hányada” nem valós személy – mondta el Bob Iger, a szórakoztatóipari vállalat akkori vezetője.

A háttérben Elon Musk

Forrás: Shutterstock

A Code Conference nevű konferencián Iger arról beszélt, hogy a két cég igazgató tanácsa éppen megkezdte volna a felvásárlásról folytatott tárgyalásokat, amikor ő meggondolta magát, mert a Twitter segítségével jutottak arra a következtetésre, hogy 

a felhasználók jelentős hányada, de nem a többsége „kamu”.

„Emlékszem, ahogy csökkent a szememben a vállalat értéke” – mondta Iger, aki arról nem beszélt, hogy mit ért „lényeges hányadon”. Maga a Twitter váltig állítja, hogy felhasználóinak kevesebb mint 5 százaléka bot vagy kéretlen tartalmakat posztoló fiók.

A kamuprofilok mennyisége azért döntő fontosságú a Twitter szempontjából, mert Elon Musk milliárdos arra hivatkozva próbál kihátrálni a Twitter megvásárlására tett 44 milliárd dolláros vételi ajánlatából, hogy a mikroblog-szolgáltató nem számolt be megfelelően a kamuprofilok számáról.

Emlékirataiban Iger azt írta, azért gondolta meg magát a Twitterrel kötendő üzlettel kapcsolatban, mert úgy vélte, hogy a mikroblog oldalon „ronda” diskurzus folyik, ami túlzott és nem megfelelő figyelmet kelthet.

A Twitter bírósághoz fordult, hogy kikényszerítse, Musk ne állhasson el a vételi ajánlattól. Iger szavaira egyelőre nem reagáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!