Ingyenes részvétel

2022.09.11. 15:00

Miért érdemes robotikát tanítani a magyar iskolákban?

A Neumann Társaság Versenyben a robotok! címmel rendez online meetupot 2022. szeptember 22-én.

Forrás: Shutterstock

Az eseményen a legrangosabb robotikai versenyekre hazai csapatokat felkészítő tanárok osztják meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel arról, miért érdemes a tantermekben is foglalkozni a robotok programozásával.

A digitális kultúra és az oktatás egyre hangsúlyosabb részét képezi a robotika, ráadásul az oktatási célokat szolgáló robotok építése, programozása szakkörökön és versenyeken, illetve hobbiként is egyre népszerűbb időtöltés.

A Neumann Társaság soron következő, szeptember 22-én délután 16 órakor kezdődő online meetupján a társaság robotika szakosztályának szakértői fogják megosztani tapasztalataikat a robotika alkalmazásáról a oktatásban, illetve a digitális készségek otthoni körülmények közt való fejlesztésében.

A meetupon részt vevő pedagógusok robotikai versenyek szervezőiként, diákversenyzők felkészítőiként sok éves tapasztalattal rendelkeznek a robotok edukációs célú alkalmazásában, így a meetupon tanárok és szülők számára egyaránt hasznos tanácsokkal szolgálnak majd.

A Versenyben a robotok! meetup felkért szakértői:

- Abán Csaba, a Neumann Társaság Robotika Szakosztály alelnöke, a Baptista Pedagógiai Intézet robotikatanára, RoboCupJunior világversenyen többször érmes csapat felkészítője
- Dr. Nemes József, a Neumann Társaság Vas Megyei Szervezet elnöke, egyetemi docens, a szombathelyi robotika versenyek (RobOlimpia) szervezője
- Simon Béláné dr. Balogh Ágnes, a Neumann Társaság Életműdíjasa,  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, a RoboCupJunior magyarországi képviselője, a Magyar Ifjúsági Robot Kupa alapítója, a Nyíregyházi Egyetem nyugalmazott oktatója

Moderátor: Képes Gábor, a Neumann Társaság marketingigazgatója

A 16 órától zajló Versenyben a robotok! meetup a Zoom platformon zajlik majd, az eseményen való részvétel ingyenes, mindössze előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet itt lehet elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!