Minek is?

2019.09.30. 07:20

Akár telefonálni is lehet a most bemutatott gyűrűvel, szemüveggel

Az Amazon mindenhová próbálja betolni személyi asszisztensét. Az Alexa megjelenik frissen bemutatott, bárki által még nem megvásárolható termékeiben is.

A kereskedő nagyhatalom Amazon hangvezérelt asszisztensének az a feladata, hogy hangparancsokkal utasíthassunk minden okos eszközt, anélkül, hogy a fotelből fel kellene állni, s elmenni az okos eszközökig, számítógépig, mobilig.

Szóbeli utasításra a mesterséges intelligencia vezérli a megokosodott háztartási készülékeket, telefonhívásokat intéz, hangoskönyveket olvas fel, zenét játszik le az internetről és még sok másra is képes. A balhé nemrég abból támadt, hogy a Bloomberg hírügynökség említett cikke szerint poloskaként hallgatóznak a kütyük.

Egy gyűrű és egy szemüveg mind fölött

Az Echo Loop gyűrűt és az Echo Frames szemüveget gombbal – az energiatakarékosság miatt hangparanccsal nem – lehet felébreszteni és utasításokat adni neki. A készülékek az okostelefonhoz kapcsolódva dolgoznak, mindkettőt akár telefonálásra is alkalmasnak ígéri az Amazon.

Szemben a Google elfuserált Google Glass szemüvegével, az Echo egyrészt rendes szemüvegnek néz ki, másrészt nem préseltek bele kamerát meg kijelzőt.

Ami az okosgyűrűt illeti, telefonhívás esetén rezegni kezd az ujjon, s állítólag elég lesz a fülünkhöz tartani.

Nem lesz olcsó egyik sem, de legalább nélkülözhető: a gyűrű 129,99 dollárba, a szemüveg pedig 179,99 dollárba fog kerülni.

Borítóképünkön az Echo Frames okosszemüveg (Kép forrása: Amazon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!