megreformálás

2019.03.09. 17:20

Áremelésre készül a Xiaomi

A minőségén és a megítélésén is változtatna a cég.

Forrás: Shutterstock

A kimagasló ár-érték arányú okostelefonok bajnokaként számon tartott Xiaomi sokak számára csalódást keltő lépést fontolgat: az ügyvezető igazgatója egy Technode által lefordított videóban arról beszélt a napokban, hogy szeretné emelni a cég termékeinek az árát.

Ennek alapvetően két célja lenne: egyrészt a több befektethető pénznek hála jobb készülékeket készíthetne a vállalat, másrészt pedig kiléphetne az eddigi árpolitikája miatt kialakult skatulyából. Lei Jun szeretné, ha nem egy „olcsó” mobilokra szakosodott gyártóként tekintenének a Xiaomira – írja az Origo.

Szerencsére két jó hírrel is szolgált az ügyvezető. Az állítása szerint a jövőbeli készülékek árait csak moderált mértékben szeretné emelni, azaz a közismert vállalatok rivális megoldásaihoz képest azért továbbra is sokkal olcsóbbak lennének a mobiljai.

A kevésbé vastag pénztárcával rendelkező ügyfelek számára pedig jó hír, hogy ő kifejezetten a Xiaomi márka megreformálásáról beszélt, azonban

az olcsóbbik Redmi termékcsaládja az idei év elején önálló márkává vált.

A Redmi márkájú mobilokat valószínűleg nem érintik a jövőbeli tervei, már csak kényszerűségből sem, elvégre ezek esetében az ár-érték arány az abszolút legfontosabb eladási tényező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!