Nem kerülgették a szót

2019.04.02. 15:29

Betegségnek minősítette a közösségi média-függőséget a tudós testület

A brit parlament tagjai kérték fel a Királyi Természettudományos Akadémiát, vizsgálják meg a közösségi média káros hatásait.

Fotó: Shutterstock

A Guardian beszámolója alapján a Royal Society for Public Health (Királyi Természettudományos Akadémia, Egyesült Királyság) közölte, hogy

szerintük a Twitter, az Instagram és a Facebook olyan, mint egy online Vadnyugat,

amely sértheti a fiatalok mentális egészségét és jólétét.

A jelentés alapján végül arra a következtetésre jutottak, hogy fel kell venni a küzdelmet az olyan tartalmak ellen, amelyek önpusztítást és öngyilkosságot ábrázolnak, írja hírösszefoglalójában a V4 Agency.

„Elsődleges feladatunk a fiatalok megóvása és védelmük biztosítása az online térben”, érvelt az egyik képviselő.

Úgy kell értékelni, mint a szerencsejáték- és egyéb függőségeket

„Határozottan úgy gondolom, hogy jelentésünk felhívja a figyelmet arra, hogy végre megtegyük a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy megvédjük a fiatalokat a közösségi média káros mentális hatásaitól.

Túlságosan hosszú ideig volt megengedve a cégeknek, hogy korlátozás nélkül működjenek az online Vadnyugaton”, mondta Chris Elmore képviselő.

További kutatásokat látnak indokoltnak

A jelentés szerint a WHO-nak a szerencsejáték- és egyéb függőségekhez hasonlóan közösségi média- és számítógépes játék- függőségeket is jegyeznie kellene.

Azt is felvetették, hogy a legnagyobb közösségi média hálózatok profitjának egy részét hasonló jellegű kutatásokra és felvilágosító előadások szervezésének segítésre kellene fordítania.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!