Nem tűzoltás

2020.11.16. 10:00

Digitálisan már hosszabb távra rendezkednek be a háztartások

Tavasszal az otthoni munkavégzés tömeges bevezetésével, a digitális oktatásra való átállással felvásárolták az elérhető készleteket a háztartások, mostanra jóval tudatosabbak és hosszú távra építik az otthoni eszközparkjukat – figyelte meg a MediaMarkt az ősszel.

Forrás: Shutterstock

A műszaki áruházlánc a legújabb kutatásának eredményeit közölte. Eszerint nyár óta extra keresletet regisztrálnak a magasabb kategóriájú termékekre, és például egyre jellemzőbb, hogy a számítástechnikai készülékeket használatra készen, szoftverekkel ellátva kérik a vásárlók – a leggyakrabban ez a notebookoknál fordul elő.

– Voltak napok tavasszal, amikor a notebookok forgalma egy tavalyi átlagos nap ötszörösének felelt meg. A keresletélénkülés a digitális termékek iránt nyáron sem esett vissza, sőt minden hónapban két számjegyű növekedést figyeltünk meg – közölte Magyar Norbert, a MediaMarkt beszerzési igazgatója a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva. Mint mondta, az első járványhullám közben még tűzoltás jelleggel vásároltak az otthonról dolgozók, akik azóta tudatosabbaknak tűnnek, augusztus óta ugyanis hasonló célokra főként a közép- és felső kategóriás laptopokat, notebookokat keresik.

– Az elmúlt két hónapban csak a notebookok forgalma negyven százalékkal nőtt, de töretlen a népszerűsége a tableteknek, a nyomtatóknak és a webkameráknak is.

Ehhez az iskolakezdési időszak is hozzájárulhatott, amikor húsz százalék feletti forgalomnövekedést értünk el éves összevetésben. Sőt a nyomtatókból kis időre ki is fogytunk a megnövekedett kereslet miatt – jelezte a beszerzési igazgató.

Úgy folytatta, hogy tavasszal sokak számára kiderültek az otthoni hiányosságok a használati berendezésekben, ekkor meghatározó arányban kezdték el beszerezni a családok a nagyobb kapacitású hűtőket, fagyasztókat, kenyérsütőket. Ez a lendület azóta már alábbhagyott, miközben például a felső kategóriás okos televízióknak tavasz óta töretlen a népszerűsége, a forgalmuk várakozáson felüli.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!