fejlesztések

2020.01.18. 21:00

Egyre több appot töltünk le

2019-ben világszinten 9,1 százalékkal töltöttünk le több appot, mint korábban.

Forrás: Shutterstock

2019 is jó év volt az appok fejlesztői számára, legalábbis a Sensor Tower jelentése szerint. A tavalyi évben a globális appletöltések mennyisége 9,1 százalékkal nőtt, és így már 114,9 milliárdra emelkedett. Ebből 30,6 milliárd származott az App Store-ból és 84,3 milliárd a Google Play Áruházból – írja az Origo.

A top 5 helyből négyet továbbra is a WhatsApp, a Facebook, a Messenger és az Instagram uralt, de idén a második legkedveltebbé vált a TikTok.

Az utolsó negyedévben a legkeresettebb játék a Call of Duty volt több mint 180 millió letöltéssel. Ezt a Sand Balls követte. A CoD-letöltések fele az App Store-ból jött, ott a második legkedveltebb játék a Mario Kart Tour volt.

A legnagyobb meglepetést pedig a Disney+ okozta, ami Amerikában a legnépszerűbbnek bizonyult az év végén. A TikTok árbevétele pedig egy év alatt 540 százalékkal nőtt, főképp Kínának köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!