Közép- és emelt szintű vizsgákra

2019.02.23. 22:00

Érettségire felkészítő alkalmazást fejlesztett két magyar egyetemista

A történelemérettségire felkészítő applikációjuk sikerén felbuzdulva készítette el az Érettségi+ applikációt Jakabos Bálint és Kosdi-Kovács Márton.

Az innen letölthető app kizárólag elismert írók, tanárok tankönyveit és általuk készített érettségicentrikus feladatokat tartalmazza, tananyagonként több, mint 200-at, írja a hirado.hu. Az ötletgazdák szerint a diákok csupán az app használatával képesek felkészülni mind a középszintű, mind pedig az emelt szintű vizsgákra.

Az alkalmazásban a kezdőoldalon kiválasztható, hogy mely tantárgy melyik szintjének anyagát szeretnénk elsajátítani.

Miután kiválasztjuk a számunkra megfelelő tananyagot, egy képernyő jelenik meg, ahol eldönthetjük, hogy a vázlatosan megírt, fejezetekre bontott tananyagot szeretnénk-e böngészni, vagy a feladatokat szeretnénk gyakorolni és tudásunkat ellenőrizni – melyen belül lehetőség van témakörönként vagy a „Véletlen 5” feladatmenüpontot is választani. Az „Elvárások” menüpontban témakörönként jelennek meg a hivatalos érettségi követelmények.

Az applikáció tartalmazza Magyarország egyik legelterjedtebb történelemérettségire felkészítő tankönyvének, a B. Mátyus Gyöngyi és Bori István által írt Történelemérettségi témavázlatok című könyvnek teljes tartalmát, valamint az írók által kizárólag az app felhasználói számára készített több mint 250 gyakorlófeladatot.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!