Mutatós a drága

2020.07.23. 06:00

Felturbózták a hajtogatható Samsungot: a Z Flip immár 5G-s

A Samsung láthatóan továbbra is elkötelezett a menő kinézetű, összehajtható üvegképernyős okostelefonok mellett. A szépségnek meg persze ára van.

Forrás: Samsung

Szerdán bemutatták a Galaxy Z Flip 5G készüléket. Mint a nevéből is hangsúlyozottan kitűnik, a kicsi csoda 5G támogatással érkezik: az alig tenyérnyi, kihajtható kütyü lazán elfér egy zsebben, sőt, talán még egy női kézitáskában is.

Kétségkívül látványos – és kényelmes – dolog egy rugalmas üvegű kijelzővel készült mobil, amibe azért került hardver is a mutatós dizájn alá.

Címszavakban: rugalmas üveg; kétcellás, hajlítható 6,7 hüvelykes képernyő; HDR10+ minősítésű látvány; kétcellás akkumulátor.

Ez a Samsung Galaxy család első tagja, amely Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G chipkészlettel érkezik. Az új processzor segítségével a felhasználók teljes mértékben kihasználhatják az 5G-ben rejlő lehetőségeket, nagyobb teljesítményt és sebességet érhetnek el élesebb képek és részletesebb grafika mellett.

Az 5G kapcsolathoz szükséges hálózati megoldásokat a Z Flip keskeny házába építették be, így a formavilág változatlan maradt. A Galaxy Z Flip 5G két új, prémium színben, Misztikus Szürke és Misztikus Bronz árnyalatban érhető el, az üveg borítást pedig matt réteg egészíti ki, amely kellemes érintést és ujjlenyomatmentes használatot garantál.

Egyedi felhasználói felületén, a különleges kihajtható kialakításnak köszönhetően, egyszerre jeleníthetők meg a látványos tartalmak és a különféle vezérlőeszközök is. Ha az eszköz szabadon áll, a kijelzőn automatikusan két darab 4 colos képernyőfelület jelenik meg, így egyszerre képes a felső részen audiovizuális tartalmakat megjeleníteni, az alsó részen pedig minden vezérlő funkció elérhető.

A YouTube kezelése kifejezetten egyszerű, hiszen a felhasználók egyszerre nézhetnek videókat a képernyő felső részén, míg alul megkereshetik a következő videót, elolvashatják a leírást vagy akár kommentelhetnek is. A Galaxy Z Flip 5G felhasználók négy hónapig díjmentesen próbálhatják ki a YouTube Premiumot, a megszakításmentes élményekért.

A „Továbbfejlesztett kamera Hajlított módban” könnyebb felvételeket készíteni, akár extrém szögből is. Legyen szó alacsony beállításról vagy felülről pásztázó videóról, Hajlított módban a felhasználók két érintéssel válthatnak előnézetben a képernyő alsó és felső része között.

Többablakos mód segítségével egyszerre több applikáció is használható, ehhez elég azokat a Tálcára húzni. A Többablakos Tálcán található funkcióval egyszerre két alkalmazás indítható el, így például a képek megosztásánál a Galéria és a választott csevegőapp is elindul és azonnal használható. Amúgy a Tálca egy továbbfejlesztett Edge panel része lett, amellyel a felhasználók még kényelmesebben férhetnek hozzá a kedvenc alkalmazásaikhoz.

A Galaxy Z Flip 5G Magyarországon augusztus 7-től lesz elérhető Misztikus Szürke és Misztikus Bronz színekben, 579 ezer 990 forintos áron.

Borítóképünkön a Samsung Galaxy Z Flip

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!