Alkalmazkodik a szobánkhoz

2019.01.10. 15:51

Gépi mélytanulási technológiával jönnek a 8K tévék

Az LG legújabb, a CES-en bemutatkozó tévéit mesterséges intelligenciával vértezték fel.

Forrás: Shutterstock

A koreai óriásvállalat második generációs α (Alpha) 9 intelligens processzora és a készülékekbe épített gépi mélytanulási algoritmus révén az új modellek magasabb kép- és hangminőséget garantálnak. Az algoritmus ugyanis a lejátszott tartalom forrását és a készülék környezetét is elemzi, és ez alapján optimalizálja a képmegjelenítést a házimozizáshoz.

Bedobták az Alexát is

A tévék számos népszerű AI-szolgáltatáshoz biztosítanak hozzáférést a vállalat nyílt okostelevíziós platformján keresztül: nem csak a Google beépített hangalapú asszisztense, hanem immár az Amazon Alexa használatával is.

A felhasználók a hangfelismerés funkció alkalmazásakor egyszerű szóbeli parancsok helyett valódi beszélgetést folytathatnak a készülékkel, az új kezelőfelülettel pedig közvetlenül a tévéről irányíthatják az okosotthon-eszközöket.

A második generációs α9 intelligens processzor (α9 Gen 2) az elődmodellekhez képest még jobb kép- és hangminőséget garantál a több mint egymillió vizuális adat feldolgozása nyomán kifejlesztett gépi mélytanulási algoritmusnak köszönhetően.

A processzor a lejátszott tartalom forrásának felismerése és elemzése nyomán határozza meg a megfelelő képfeljavítási módszert, így optimalizálja a vizuális megjelenítést. A 88 hüvelykes, 8K felbontású Z9 OLED televíziója a gyorsabb jelfeldolgozás révén valósághű, pontos, élénk és részletes 8K képminőséget garantál a beépített 8K-felskálázási és zajcsökkentési technológiáknak köszönhetően.

A tartalomforrás azonosításán és elemzésén túl az új processzor annak köszönhetően képes a környezeti jellemzőknek megfelelően finomhangolni a tónusgörbét és optimalizálni a fényerősséget, hogy ismeri, az emberi szem miként érzékeli a képeket különféle környezeti megvilágításban.

Illeszkedik a szobához, amiben nézik

A processzor a tévé környezeti fényérzékelőjét használja a fényszint mérésére, és automatikusan módosít a fényerősségen, ha erre szükség van.

A hangminőséget olyan intelligens algoritmus teszi teljessé, amely képes a kétcsatornás hangot akár virtuális 5.1-es térhangzássá alakítani. Az intelligens processzor a műsor típusától függően optimalizálja és teszi tisztává a hangzást, legyen szó mozifilmről, sorozatról vagy akár tévéhíradóról.

A felhasználók a szoba adottságaihoz illően módosíthatják a hangbeállításokat, de ezt a feladatot intelligens tévékészülékükre is rábízhatják, amely saját pozíciója alapján állítja be az ideális értékeket.

A CES világkiállításról

A holnap záruló 2019-es CES (Consumer Electronics Show, azaz Szórakoztató Elektronikai Kiállítás) az egyik legfontosabb találkozóhely a fogyasztói csúcstechnológia világában.

Rendszeresen beszámolunk néhány, a Las Vegas-i kiállításon bemutatott, izgalmas fejlesztésről.

A Consumer Electronics Show nyitóoldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!