Mennyire mobilbarát?

2019.02.26. 22:04

Használhatjuk a Google ingyenes weboldaltesztelőjét

A keresőóriás megújult ingyenes Test My Site eszközével gyorsabb mobilélményt lehet elérni, ami a bevételt is növelheti.

Hol másutt, mint a barcelonai MWC rendezvényen jelentette be a Google a Test My Site nevű eszközének teljes megújítását.

Az ingyenes eszköz segítségével a tulajdonsok tesztelhetik weboldalaik sebességét, és megismerhetik azok bevételre gyakorolt lehetséges hatásait is. Az ajánlott javításokról pedig részletes jelentésből tájékozódhatnak.

Alapvető fontosságú mindenkinek, aki weboldalt üzemeltet

Ma, 12 évvel a mobilkorszak hajnala után, az okostelefon továbbra is a legszélesebb körben használt platform. Az eszköz elterjedésével gyökeresen megváltoztak internetezési szokásaink, hiszen menet közben most már nemcsak információt keresünk, vagy videót nézünk, hanem egyre gyakrabban vásárolunk is. A vállalkozások számára ezért elsődleges fontosságú, hogy az elvárásoknak megfelelő, gyors és zökkenőmentes mobilélményt biztosítsanak.

Az online értékesítőknek pénzre megy a weboldal gyorsasága

Egy másodperces késlekedés a mobilletöltés során, akár 20 százalékos hatással is lehet a konverziós arányra, ami jelentős bevételkiesést is eredményezhet.

A Test My Site felméri, hány másodpercig tart az adott oldal teljes betöltése mobil eszközön, valamint, hogy hány látogatót veszít el az adott oldal az esetleges lassú betöltés miatt.

Mit ad az eszköz?

A megújult Test My Site oldal használatával a weboldalak üzemeltetői megismerhetik:

● Mind a teljes portáljuk, mind az egyéni oldalaik sebességét

● A portáljuk/oldaluk gyorsabb vagy lassabb az előző hónaphoz képest

● Az oldaluk sebességét a szektor más szereplőihez viszonyítva

● Oldaluk sebességének bevételükre gyakorolt lehetséges hatását

● Részletes listát az ajánlott javításokkal portáljuk akár öt oldalához is

● Teljes jelentést, amit megoszthatnak a csapatukkal

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!