CitizenGo

2019.07.11. 14:15

Hekkertámadás a konzervatív internetes petíciós oldal ellen

Az volt a bűnük, hogy online aláírásgyűjtést indítottak annak érdekében, hogy a gyerekek által látogatott párizsi Disney-parkba ne szervezzenek Pride parádét a nemi identitásukat szabadon értelmező érintettek.

Forrás: Shutterstock

Fotó: F8 studio

Durva hekkertámadás bénította meg napokra a CitizenGo nevű konzervatív internetes petíciós oldalt. A támadás mögött az LMBTQ lobbi, mint megrendelő sejthető – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A genderszabadság bajnokait rettenetesen zavarja mások véleményszabadsága, amennyiben ellentétes álláspontról van szó. A közvetlen demokrácia módfelett „veszélyes” dolog. Magában hordozza annak a kockázatát, hogy világosan kifejezi, hányan állnak adott kérdés mellé, vagy hányan fejezik ki ellenérzéseiket vele szemben.

A világhálón citizengo.org címen elérhető oldalra regisztráció után bárki a világ bármely részéről bejelentkezhet, és egyetlen kattintással kifejezheti álláspontját a felvetett témákban. A felkínált lehetőséggel milliók élnek – részarányunkhoz képest mi, magyarok feltűnően nagy számban.

A szervezet nyolc nyelven – angolul, spanyolul, portugálul, franciául, olaszul, németül, lengyelül és magyarul – indítja kampányait. A portálon egyetlen kattintással leadható szavazatok révén a petíciók nagyjából ötven ország intézményeire, kormányzati döntéseire vannak kisebb-nagyobb hatással.

A madridi székhelyű CitizenGót egy spanyol keresztény baráti társaság alapította néhány évvel ezelőtt, az emberi jogok, a keresztény erkölcs, a polgári értékek és nemzeti közösségek, a házasság, a hagyományos férfi-női szerepek, a család intézményének védelme, a vallás-, gondolat- és véleményszabadság védelme érdekében.

Miután petíciókba foglalt és aláírások tízezreivel hitelesített állásfoglalásaik gyakran lépik át a politikai korrektség szűkre szabott kereteit, éppen ettől válik az internetes oldal izgalmas – sokak szemé­ben pedig veszedelmes – kezdeményezéssé.

Nem mellesleg számos magyar vonatkozású témában is hirdettek már meg online petíciót, egyebek mellett a magyar himnusz éneklésének szlovák tilalma ellen, a marosvásárhelyi katolikus magyar iskola újraindítása érdekében, vagy a házasságtörést népszerűsítő kereskedelmi reklám beszüntetéséért.

Sikeres aláírásgyűjtéseik cáfolhatatlan érvet adnak az olyan politikusok kezébe, akik az adott témákban aktivitást fejtenek ki. Az ellenérdekelteknek természetesen ez nem tetszik.

A napokban durva hekkertámadás érte a CitizenGót, amelyet több hullámban is sikerrel bénítottak meg – mint az a nyomozás során kiderült – spanyol számítógépes bűnözők. Az első hullámot követően üzenet érkezett:

„Élvezitek a webes támadást? Töröljétek ki az összes tartalmat… az LMBT-vel kapcsolatosakat. Töröljétek a szexista és az abortuszellenes tartalmakat is. Ha nem teszitek meg a hétvége előtt, a háború elindul, és megbánjátok.”

Az oldal azzal verte ki a hekkereknél – illetve a vélhetően mögöttük álló finanszírozóknál – a biztosítékot, hogy online aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy a gyerekek által látogatott párizsi Disney-parkba ne szervezzenek Pride parádét a nemi identitásukat szabadon értelmező érintettek.

A CitizenGo magyarországi aktivistája, Zaymus Eszter a következőt tette közzé levelezőlistájukon: „A politikai korrektség diktatúrájában a genderideológia, a homoszexuális »házasság« és az abortusz törvényekben való bebetonozása után a következő lépés elhallgattatni mindazokat, akik felszólalunk értékeink mellett.”

A hekkertámadást néhány nap után végül sikerült elhárítani, a CitizenGo ismét üzemel. Mondhatnánk, hogy minden jó, ha jó a vége, csakhogy aligha beszélhetünk a meghirdetett háború befejezéséről.

Az eddig is sejthető volt, így nem is meglepő, hogy az informatikai rendszerek megtámadása napjainkban ugyanúgy megvásárolható, mint bármely más informatikai szolgáltatás.

Sokkal elgondolkodtatóbb, hogy akik megrendelőként a gyanú szerint finanszírozták, azoknak milyen a valódi viszonyuk az általuk oly gyakran hivatkozott demokráciához, a szólásszabadsághoz, illetve akár a liberalizmushoz.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!