Android tippek

2021.09.10. 14:42

Így lehet a leggyorsabban fotózni a mobillal

A legjobb fényképezőgép az, amelyik nálunk van – azaz a mobil, tartja a mondás.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Éppen ezért annyira bosszantó, mikor ott a gyorsan múló pillanat, s mire előhúzzuk a telefont, feloldjuk a képernyőzárat, beírjuk a kódot, megtaláljuk a kezdőképernyőn a kameraikont, már nincs is mit fotózni.

Hogy kicsit lerövidítse a nehézkes folyamatot, a legtöbb felhasználó a kezdőképernyő könnyen elérhető részén helyezi el a kameraapp parancsikonját. Ez jó megoldás, de két sokkal gyorsabbat is kínál az Android.

Indítás a zárképernyőről

Értékes másodperceket lehet nyerni, ha az androidok zárképernyőkének (többnyire) jobb alsó sarkában megtalálható kameraikont vesszük igénybe. Egyszerűen csúsztassuk az ikont balra, és a kamera alkalmazás a jobb oldalról megjelenik. Így a készülék teljes feloldása, kód beírása nélkül azonnal a kameraappban találjuk magunkat.

Ha nincs a zárképernyőn, akkor a Beállítások / Témák között válasszunk olyan képernyőt, amelyik tartalmazza a kameraikont.

Exponálás a bekapcsológombbal

Érdemes gyors exponáláshoz igénybe venni a leggyorsabb indítási módot.

Használjuk a kamera azonnali, minden oldás nélküli igénybevételéhez a telefon bekapcsológombját. Ez a szupergyors módszer még egy suhintást sem igényel.

Mindössze annyit kell tenni, hogy kétszer megnyomjuk a bekapcsológombot, s a készülék már exponál is.

Egyes telefonokon például a hangerőszabályozó kétszeri lenyomásával működik, gyártónként más-más opcióban lehet engedélyezni a kameraalkalmazás beállításai között.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!