Sony szabadalom

2019.08.23. 06:00

James Bond megirigyelné: pislogással fényképezni a kontaktlencsével

Sőt, videófelvételeket is akarnak készíteni kontaktlencsében elhelyezett kamerával, ami pislogásra exponál.

A Sony benyújtott szabadalma olyan elképesztő újítást céloz meg, amilyet eddig csak filmeken láthattunk: a cél, hogy okos kontaktlencséik pislogással exponálva képeket és videókat készítsenek, s azokat ráadásul a lencsében elhelyezett kis memóriachipben el is tárolják.

Az AnonHQ beszámolója szerint nem csak a Sony, hanem több technológiai óriás – köztük a Samsung és a Google – ezen dolgozik.

Persze egykettőre nem fogjuk tudni még ezt a kütyüt a boltban megvenni. Annyi látható a szabadalomból, hogy a lencse tartalmaz képfelvételi egységet, központi vezérlőegységet, főegységet antennával, tárolót és piezoelektromos érzékelőt.

Az utóbbi szenzor feladata, hogy ellenőrizze, meddig marad nyitva a szemhéjunk, ugyanis ezzel tudja megkülönböztetni a valódi pislogást az exponálást indító pislogástól.

James Bond forgatókönyvíróinak ideje valami sokkal eredetibb megoldás után nézni a szuperkémnek, nehogy a valóság lazán leelőzze a fantáziát.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!