Milliódolláros fotók

2019.11.04. 08:05

Ki kaszálja a legtöbb pénzt az Instagram-posztjaival?

Várakozásokkal ellentétben nem a Kardashian klán szedi meg magát a legjobban az okostelefonos fotómegosztón.

Az Instagram legtöbbet nyerő posztolói természetesen (természetesen?) futballisták és celebek. Cristiano Ronaldo mindkettő: jelenleg 187 millió követője van, s ez olyan hatalmas szám a marketingeseknek, hogy egy megosztásért akár egymillió dollárt is utalnak a cégek a számlájára.

Mikor Ronaldo a Real Madridtól a Juventushoz ment, a Goal.com szerint 34 millió dollár volt az éves fizetése. Jellemző, hogy a sztár a Business Insideren közzétettek alapján többet keres az Instagramos posztjaival, mint a focival.

Infographic: Cristiano Ronaldo Makes More From Instagram Than Soccer | Statista

Mint a Statista mutatja, a fotómegosztó posztjai 47,8 millió dollárt hoztak neki a konyhára.

Akiknek a legjobban tejel az Insta

Infographic: The Highest Earners On Instagram | Statista

Lionel Messi sincs bajban a második helyével, ő évi 23 millió dollárt szed össze a posztjaival. A valóságshow szereplők (Kendall Jenner) és a Kardashianok miatt sem kell aggódni, bár Khloé Kardashian mindössze 1,2 millió dollárral áll a tizedik helyen.

A kilenc éve egyszerű iOS applikációként induló Instagram világszerte több mint 1 milliárd havi és 500 millió napi aktív felhasználóval dicsekedhet.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!