Ajánlott védelem

2020.05.17. 06:00

Kiváló teszteredményeket ért el a G DATA vírusirtó

Két független tesztlaboratórium vizsgálatán is kiemelkedőnek bizonyult az új védelmi technológiáknak, a DeepRay-nek és a BEAST-nek is köszönhetően.

Forrás: Shutterstock

Az AV-TEST laboratórium összehasonlító tesztjén a G DATA Internet Security kiváló eredményeket ért el, és a TOP Product díjat ítélték a terméknek. Egy másik független tesztelő központban, az AV-Comparatives Malware Protection Test megmérettetésén a lehető legmagasabb értékelést, az ADVANCED+-t kapta meg ugyanaz a termék.

A jelenlegi koronavírus járvány megmutatta, hogy a megbízható védelem rendkívül fontos. A kiberbűnözők rendkívül gyorsan alkalmazkodtak a helyzethez, a lakosság információéhségére pályázva egyre több koronavírus témájú adathalász levelet küldenek ki. Ezek a levelek általában fertőzött csatolmányokat vagy adathalász weboldalakra mutató webcímeket tartalmaznak. Az előző hónaphoz viszonyítva márciusban átlagosan 30 százalékkal nőtt a megállított kártevők száma.

Ezt vizsgálták a tesztek

A független AV-TEST 20 biztonsági megoldást vizsgált év elején. Védelem, használhatóság és sebesség szerint rangsorolták a termékeket. A G DATA Internet Security megoldása minden kategóriában meggyőzte a tesztelőket, akik a Top Product, vagyis top termék rangsorolást adta a G DATA termékének. A G DATA Internet Security a védelem és a használhatóság kategóriákban is maximális, 6-os pontszámot kapott.

Az AV-Comparatives tesztjén a G DATA egyike volt azoknak a hat gyártóknak, akiknek megoldása a maximális besorolást, az ADVANCED+-t kapta. A vizsgálatban a megoldás az összes fenyegetettséget felfedezte, internetes és offline kapcsolat mellett egyaránt. Az átlaghoz képest ötöd (!) annyi hamis pozitív riasztást adott a termék.

A G DATA által az elmúlt években bemutatott DeepRay és BEAST technológiák bizonyították eredményességüket. Előbbi immár 2018 óta a G DATA termékeinek fő része, ez a technológia felelős a legtöbb kártevő észlelésért. A mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló technológia valós időben véd a kártevők ellen. Célja, hogy felismerje azokat a rosszindulatú kódokat, amelyeket a bűnözők különböző álcázási módszerekkel újracsomagoltak.

A BEAST lényege, hogy a G DATA egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével azt is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!