Közösségi szerelem

2020.10.22. 11:23

Ma elindult a Facebook társkeresője Magyarországon is

Újabb kapós területen szolgáltat a közösségi oldal: az apróhirdetések, cukiságok, politikai buborékképzés és megannyi jó után már a párkapcsolatainkat is itt építhetjük.

young attractive man lying in bed on line searching for sex or love finding a beautiful girl profile sending like using mobile phone in internet relationship and social media dating app modern lifestyle

Forrás: Shutterstock

A népszerű szolgáltatás még tavaly szeptemberben startolt az Egyesült Államokban, meg még tizenkilenc országban. Eredetileg Valetin-napra időzítették volna az európai felhasználóknak a szolgáltatás bekapcsolását, de – milyen meglepő – adatvédelmi aggályai támadtak az ír adatvédelmi bizottságnak.

Mától viszont különösebb sajtócsinnadratta nélkül, mondhatni csendben bekapcsolják Európa harmincegy országában, így nálunk is a Facebook Társkereső (Facebook Dating) oldalt. Cikkünk írásakor még nem minden felhasználó éri el mobiltelefonos Facebook-fiókjára kattintva ezt az új lehetőséget, a közösségi óriásvállalat fokozatosan aktiválja az opciót az androidos és az iPhone-os mobilapplikációkban.

Megnyugtatóan hangzik, hogy a Facebook azt ígéri, más felületen, külön feliratkozással kezeli a társkeresőjét a profilunktól, s állítólag attól sem kell tartani, hogy a párkeresők szerelmi előéletének tagjai – mondjuk az exei és jelen párja – netán felbukkanna kutatás közben. Amúgy a leírás alapján ez a társkereső annyiban talán rámenősebb lesz, mint a Tinder, hogy nem kell várni a magányát megosztani vágyóknak a kölcsönös visszaigazolásra, hanem rögtön belecsaphatnak az ismerkedésbe.

Szerencsére a kiszemelt rögvest le is tilthatja, akivel nem akar kapcsolatba kerülni.

A Társkereső algoritmusa sosem kínálja fel automatikusan a facebookos ismerősöket potenciális partnerként, és használói sem a hírfolyamban, sem másutt nem kapnak értesítést arról, ha egy ismerősük profilt hozott létre a Társkeresőn.

Hogy a Facebook (meg a többi tech óriás) túl sokat tud rólunk, az nem újdonság.

Mostantól még ezt is fogja tudni, sőt: diszkrét javaslatokkal is előáll majd, mikor az általa vélt ízlésünknek megfelelő alanyokat szemel ki javasolt párnak.

A Facebook népszerűsége és mindent elsöprő marketingje minden bizonnyal sikerre vezet majd, hiszen a tavalyi bejelentése óta számadataiban már most a párkeresésre szakosodott Tinder nyomában jár.

A Facebook Társkereső legfontosabb funkciói:

• Történetek: ez a felület lehetővé teszi hogy a felhasználók Instagram vagy Facebook Story-k megosztásán keresztül mutassák be magukat a Társkeresőt használóknak

• Titkos kedvenc: e funkció segítségével a facebookos ismerősök, illetve az Instagram-követők közül lehet megjelölni legfeljebb kilenc felhasználót Secret Crush-nak. A megjelölt fél csak akkor szerezhet tudomást a jelölésről, ha ő maga is feliratkozott a Facebook Társkeresőre, és ott ő is Secret Crush-ként jelölte meg ugyanazt a felhasználót. Az algoritmus nem kínál fel senkit potenciális randevúpartnernek, senkinek a bejelölését sem sugallja. Ha két felhasználó nem jelölte egymást kölcsönösen, nem szereznek tudomást arról, hogy a másik fél bejelölte őket.

• Közös események és csoportok: ez a funkció a hasonló érdeklődésű körű felhasználók felkutatását teszi lehetővé, ha a felhasználó megosztja a Facebook Társkeresővel a Facebook fiókjában szereplő események és csoportok listáját. Ezen a felületen például meg lehet nézni, hogy fent van-e a Társkeresőn olyan személy, aki egy olyan kisállatos csoport tagja, amelynek tagjai vagyunk.

• Videós randi: ha két felhasználó párba áll a Társkeresőn, videochatet is indíthatnak egymással a közös chaten elérhető videóikonon keresztül. Ha az egyik fél videhívást kezdeményez, a másik félnek is jóvá kell hagynia azt, mielőtt a hívás létrejön a két fél között. Párba álláskor vagy a videós randi alatt a hívó felek keresztneve és profilfotója látható, nem a teljes Facebook-profiljuk.

Ezekben az országokban vált elérhetővé október 22-től a Facebook Társkereső:

Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Írország, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Lettország, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Svédország, Szlovénia, Szlovákia, Izland, Liechtenstein, Norvégia, Spanyolország, Svájc, Egyesült Királyság

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!