Gyors, papírmentes

2019.03.25. 15:44

Már neten is elérhető az e-kárbejelentő

Akár a telefon böngészőjével, laptopon, tableten vagy asztali számítógépen is kitölthető a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) eddig csak applikációként használható digitális kárbejelentője.

Fotó: Shutterstock

Az alkalmazást idén januári indulása óta 173 ezren töltötték le, a biztosítótársaságokhoz ezzel elküldött kárbejelentések száma meghaladja az 1200-at, írja az MTI.

Februárban, az indulást követő első teljes hónapban 570 e-kárbejelentés érkezett a társaságokhoz, miközben a kgfb-piacon résztvevő tizenhárom társasághoz 16 027 kárbejelentés érkezett.

Az eddigi tapasztalatok szerint a legtöbben

20-25 perc, vagy annál rövidebb idő alatt töltik ki mobiltelefonjukon az e-kárbejelentőt.

A gyorsabb ügyintézést segíti, hogy az ekar.hu oldalon már található egy demo változat is. Az alkalmazás még nem használható casco károk rögzítésére.

Az alkalmazás és a webes felület jelenleg két, Magyarországon biztosított gépjárművet érintő káresemény bejelentésére használható.

Többes baleset esetén párosával lehet kitölteni. A papíralapú, kék-sárga nyomtatványt pedig továbbra is mindenki szabadon választhatja a balesetek bejelentéséhez.

Nem minden esetben használható

Azokban az esetekben, amelyekben az e-kárbejelentő alkalmazás valamilyen okból nem használható (például külföldi vagy biztosítatlan gépjármű esetén), továbbra is a hagyományos kék-sárga nyomtatványra lesz szükség.

Ha a balesetben érintett másik gépjármű rendszáma ismeretlen, a rendőrségen be kell jelenteni a káreseményt, majd ezt követően online lehet megtenni a kárbejelentést.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!