Egyfelől hoax, másfelől hoax

2019.02.11. 12:10

Mikor lesz sok Facebook-lájkunk, meg Instagram-követőnk?

Talán soha. A kis számok ketrecéből csak sok pénzzel vagy arcátlan átverésekkel lehet kitörni.

Forrás: Shutterstock

Államfők, hírességek, celebek és megmondóemberek a saját jogukon – mert amúgy is, a közösségi médián kívül is érdekes lenne a véleményük – szert tehetnek óriási követőszámokra.

Fekete Péter azonban lőheti a legjobb képeket, vagy készíthet briliáns montázsokat, posztolhat szellemes, ráadásul kimagasló bölcsességeket, mindig alacsony követőszámmal és kevés kedveléssel fog vesztegelni a közösségi oldalakon.

Egészen egyszerűen azért, mert hiába építi jól és fáradhatatlanul, napi sok órában a közönségét, csak nagy hirdetési költéssel, s profi marketinggel léphet ki a párezres követőtábor karámjából.

Minden tisztelet a bizonyosan létező kivételnek

Akit még egyszer sem láttunk.

A csalódott felhasználók reakcióira alapozva pedig változatos átveréseket agyalnak ki.

Még a jobbik eset, mikor tavaly egy tojás képét lájkoltatták meg a fél internettel, s tízmilliószámra szereztek neki követőket.

" data-instgrm-version="12">

 

 

EGG GANG (@world_record_egg) által megosztott bejegyzés,

Remekül ment az a poszt is, amelyik azt kérte az instásoktól, hogy kommentként csak annyit írjanak, látták, ha felbukkant az oldalukon a bejegyzés. Mert, hogy a gyanú szerint az Insta igencsak korlátozott számú felhasználónak mutatja be ingyen a posztokat.

Ami egyfelől sajnos igaz, másfelől igazán olcsón lehet így féligazságból követőket és lájkokat szerezni.

Ugyanerre a logikára jár az újabb keletű facebookos átverés is

Mint az Urbanlegends észrevette és részletesen megírta, azt terjesztik, hogy összesen huszonöt ismerősünk posztját mutogatja egyszerre a hírfolyamában a Facebook.

Ami megint nyilván nem igaz, mert a közösségi oldal sokkal gondosabban megírt algoritmusok alapján válogatja ki, hogy mi kerül elénk, de az újabb hoax remek magyarázatként jön a reményeihez képest örökösen túl kevés lájkot kapó, csalódott fészbukolónak.

És az üzenet:

„Ha ezt az üzenetet elolvastad, hagyj nekem egy gyors megjegyzést. Így meg fogsz jelenni a hírfolyamomon! Ellenkező esetben a Facebook dönti el, hogy kit mutasson meg nekem, hogy szerinte kik az én barátaim – amit én nem szeretnék…

Ne habozz lemásolni és felrakni ezt a levelet az oldaladra! Ha ezt nem teszed akkor ez lesz az oka, hogy nem láthatod a barátaid sok-sok bejegyzését.”

És az átverős poszt elindítója és terjesztője csakugyan kap számos lájkot és követőt. Legalább ő.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!