Holtodiglan

2021.07.20. 06:00

Nem lesz már több Zoom-esküvő New Yorkban

Vége a laptopon megtartott frigyeknek: csak ideiglenesen, a pandémia idejére engedélyezték a házasodást a népszerű szoftveren.

Pastor Sarah Scherschligt prepares a laptop for the socially distanced wedding between Linda Delk and Ardell Hoveskeland, as family and friends join over ZOOM, at the Peace Lutheran Church in Alexandria, Virginia on May 28, 2020. - "You may remove your mask and kiss the bride." Two American septuagenarians, who met at the start of the pandemic, were wed on Thursday after passing the side-by-side containment test. "Normally we would still be dating," said Linda Delk, 72, with her hand shaken in the hand of Ardell Hoveskland, 78. But the new coronavirus has accelerated everything. (Photo by / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Andrew Caballero-Reynolds

Pedig már mondhatni „hagyománya” is kezdett kialakulni a roppant korszerű, pénztárcabarát és ráadásul biztonságos házasságkötésnek.

Sokak szerint a járvány egyik kedvező fejleménye volt, hogy minden különösebb felhajtás nélkül – lehetőleg a 40 perces ingyenes, Basic verzióval – kimondják a nagy igent, a tanúk és a meghívottak onnan gratuláljanak, ahol és ahogy éppen vannak.

Az online esküvőt még tavaly áprilisban engedélyezte Andrew Cuomo, New York állam kormányzója, hogy a járvány miatt érvényben lévő korlátozások ne gátolják meg a polgárokat a nászukban.

Sajnos Cuomo a vészhelyzet múltával el is törölte az úgynevezett Project Cupid program alatt futó lehetőséget.

New York tavaly az elsők között volt, ahol engedélyezték a virtuális frigyet.

Borítóképünkön Sarah Scherschligt lutheránus női lelkész előkészíti a laptopját egy Zoom-esküvőre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!