Dolce vita

2019.03.19. 07:30

Pár millióért is van iPhone, ha a mostani tucatdarabnak számít

Mégsem telefonálhat egy milliárdos, vagy az ő Instagramon élő gyermeke olyan mobillal, amilyen bárkinek lehet. Nem először segít a bajban a Caviar.

Fotó: Shutterstock

A Caviar nevezetű orosz vállalat luxustelefon-kiegészítőket gyárt, kifejezetten iPhone-okra szakosodva. Pontosabban méregdrága hátlapokat ügyeskednek az Apple készülékeire.

Több elhíresült termékkel álltak már elő. Ilyen volt például a Maximum Fine Gold, a hátlapjában 150 gramm arannyal (15 ezer dollár, azaz kábé 4 millió 200 ezer Ft)

vagy a Maximum Invincible, melynek titán felülete a gyártó szerint még a golyótól is megvédi aggódó tulajdonosát. S jó szívvel ajánlották a Maximum Diamondot, négyszáznál több művésziesen beépített gyémántjával.

Aki valami igazán eredeti hátlapot akar, amit aztán ritkán rak le vele szemben valaki az asztalra – amúgy is arccal lefelé, miként az iPhone-nak dukál – annak már kapható a Caviar’s Grand Complications Skeleton Tourbillon modell.

Bár a cég elrontotta kicsit a termék URL-jét, s a Tourbillont „toubillon”-nak sikerült írni, egy apró helyesírási hiba nem fogja elvenni a kedvét az igényes vevőnek az iPhone XS Max akár közel 10 ezer dollárra (2 millió 282 ezer forint) rúgó új hátlapjától.

Fotó: Caviar

A tourbillon mechanikus óraszerkezet (részletesen például ebben a kissé régi, ám pontos cikkben lehet olvasni róla).

Arról van szó, hogy a rendkívül pontos, ám kényes, s naponta felhúzandó tourbillon órát applikálták a hátlapba. A pazar látványt nyújtó rendszer PVD (Physical Vapor Desposition) titánra simul: a mozgó alkatrészek ugyan acélból vannak, de ezeket is 24 karátos arannyal vonták be.

Érdemes sietni a megrendeléssel, mert összesen csak 99 darabot gyártanak a Skeleton Tourbillonból. Viszont világszerte ingyen kiszállítják.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!