Nem csak újra csomagolva

2019.09.10. 17:50

Régi-új csúcsmobilt mutatott be a Huawei

Még márciusban jelent meg kínai óriáscég Huawei P30-a, mikor még senki sem tudta, mekkora botrányba fog keveredni az amerikai állammal.

Nehéz nem az utóbbi hónapok állandósulni látszó tiltásaiból és balhéiból vezetni le, hogy az idei IFA kiállításom nem teljesen új mobillal, hanem a márciusi P30 csúcskészülékének új változatával rukkolt elő a Huawei. Színekben és a borítóképen, Richard Yu kezében is jól láthatóan, a hátlapon is átalakult.

A P30 Pro új változatát a gyártó egyedi kivitellel, a legújabb EMIU 10-es felhasználói felület mellett éjszakai szelfi móddal és a kézi videózást támogató funkcióval szerelte fel.

Amit már eddig is tudott a P30 Pro

Márciusi megjelenése óta töretlenül tartja fenn a fogyasztók érdeklődését a Huawei P30 szériája, amelynek készülékeiből a gyártó fél év alatt közel 17 millió darabot értékesített világszerte. A P30 Pro csúcskészülék frissített verziója a gyártó saját, következő generációs kezelőfelületével, az EMUI 10-zel érkezik, a szuper érzékeny, 10-szeres hibrid és akár 50-szeres digitális zoom-mal rendelkező Leica quad kamerarendszer képességei további fotózási és videózási funkciókkal bővül.

Más ez a videó…

A Huawei új készülékében a mesterséges intelligencia segítségével továbbfejlődtek a videó funkciók is. A Huawei Vlog AI szerkesztési mód támogatja a sajátkezű tartalomgyártást, így a felhasználó egy kattintással készíthet zenés klipeket a telefon galériájában található képekből és videó részletekből. A kész anyag szerkesztése során a P30 Pro tulajdonosa további zenéket, filtereket és effekteket is használhat.

A várt EMUI10

A Huawei új csúcskészüléke a gyártó első olyan okostelefonja, amely EMUI10 kezelőfelületet kapott. Az ikonok képernyőn való esztétikus megjelenését a magazinos elrendezési stílus biztosítja. Az okostelefon kijelzője sötét módban lágy megvilágítást alkalmaz, amely védi a szemet az erős fénytől különösebb színváltás nélkül.

Az EMUI 10-nek köszönhetően a készülék továbbfejlesztett vezeték nélküli kijelző rendszert is kapott – „több képernyős együttműködés” – amely áttöri az Android és a Windows operációs rendszerek közti határokat. A drag and drop technológiának köszönhetően a PC és az okostelefon valós időben, zökkenőmentesen képes a kijelző megosztására, valamint a felhasználó képes a notebook képernyőjére vetített képet az egérrel, vagy a billentyűzettel irányítani.

Kezelőfelületén túl a gyártó a telefon külső megjelenésén is változtatott. A kamerák területét magas fényű, a hátlap további részeit pedig ujjlenyomatálló, matt borítással látta el.

Borítóképünkön Richard Yu, a cég fogyasztói üzletágának vezére bemutatja az új Huawei P30 Pro-t (Fotó: Huawei)

Címkék#Huawei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!