Folyamatos fejlődés

2021.10.13. 14:44

Robottechnológiával újul meg a Béres Csepp gyártósora

Új gyártórészleget avattak fel október 12-én a Béres Gyógyszergyár szolnoki telephelyén.

Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter, Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke

Forrás: OTS

Fotó: apillanatmuve

A beruházás keretében bővült a gyógyszergyártáshoz szükséges ún. tisztatéri gyártóterület, növekedett a raktárkapacitás, valamint világszínvonalú termelő- és laboratóriumi eszközök beszerzésére került sor. Az ünnepélyes átadáson megjelent Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter.

Jobbról balra Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter, Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke
Fotó: OTS

A Béres Részvénytársaság 1989-es megalakulása óta folyamatosan fejlődik,

mára Magyarország legnagyobb magyar magántulajdonban lévő gyógyszergyártója.

A részvénytársaság 39,4%-os részesedésével piacvezető az egészségmegőrző öngyógyszerező piacon, termékei hitelesek, közmegbecsülésnek örvendenek, emblematikus termékük, a Béres Csepp, Magyarország egyik legismertebb immunerősítő készítménye.

A vállalat 1995-ben vásárolta meg szolnoki telephelyét. Az elmúlt 25 évet a napi termelés mellett a folyamatos megújulás és fejlesztő beruházás jellemezte. Ez idáig – a jenlegi beruházással együtt – 15 milliárd forintot meghaladó értékű ingatlanfejlesztést, gép- és eszközbeszerzéseket valósítottak meg. A beruházásokat a Béres termékek iránti folyamatosan növekvő piaci kereslet tette szükségessé. A Szolnokon foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 402 főre emelkedett, ezzel a Béres Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált.

A jelenlegi 6,7 milliárd forint összértékű beruházásban a Béres Gyógyszergyár 2050 m2-rel növelte tisztatéri gyártóterületét.

Vezérterméke, a Béres Csepp gyártása a legkorszerűbb robottechnológiás gyártósor telepítésével újult meg,

újabb termelő- és laboratóriumi eszközöket vásároltak és bővítették raktárkapacitásukat is. A beruházást a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programja keretében 3,04 milliárd forintos vissza nem térítendő állami hozzájárulással támogatta.

Borítóképen és illusztráción jobbról balra: Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter, Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!