Átmeneti felhősödés várható

2019.01.31. 22:04

Szeretnénk úgy veszteni, mint az Apple?

Mikor az Apple közzétette utolsó eladási-forgalmi jelentését, sokan kezdtek aggódni a harapott almás óriáscég jövője miatt.

Brüsszel, 2018. október 24. Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója egy nemzetközi adatvédelmi konferencián az Európai Parlament brüsszeli épületében 2018. október 24-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Kellemetlen meglepetésként hatott a részvényesekre, amikor bejelentették az iPhone eladások csökkenését – holott a cupertinói vállalat már korábban figyelmeztetett erre a forgatókönyvre.

A teljes értékesítés 4,5 százalékos csökkenése ellenére az Apple még mindig hihetetlenül nyereséges.

Infographic: iPhone Weakness Overshadows Plenty of Positives | Statista

A diagram a tavalyi első (pénzügyi) negyedév adatait veti össze az ideivel.

Az iPhone-eladások 14,9 százalékos csökkenése mellett a szerviz, a Mac, a hordozható eszközök és az iPad bevétele is arányaiban jól láthatóan meglódult.

Teljesen azonban nem tudta ellensúlyozni a visszaesést a többi tevékenységi terület erősödése. Érthető, hiszen az iPhone eladásaiból származó jövedelem még mindig az Apple összes bevételének több, mint 60 százalékát teszi ki.

Az eladási számokon bizonyosan javítani fog, hogy Tim Cook vezérigazgató a Reutersnek az iPhone-ok árának Magyarországon is várható csökkentéséről beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!