sikeres álca

2020.10.09. 12:50

Továbbra is aktív az online térben az Iszlám Állam

A terrorszervezet mára elvesztette területei nagy részét, de az online térben továbbra is aktív – mondta a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatója pénteken egy tévéinterjúban.

Forrás: Shutterstock

Marsai Viktor az M1 csatornán felhívta a figyelmet arra, hiába közli például a Facebook, hogy képes kiszűrni a terrorszervezet propagandájának 99 százalékát, továbbra is több tízezer videójuk található meg az interneten.

A tartalmaikat elrejtik, álcázzák, így tévesztik meg a szűrőprogramokat, amelyeket a nagy közösségi platformok használnak

– tette hozzá.

Az Iszlám Állam abban is különbözik a többi dzsihádista szervezettől, hogy a propagandájával elsősorban a radikális embereket szeretné elérni, akiket később „iszlamizálhat”. Ez ugyanis sokkal nagyobb kör, mint az eleve a szélsőséges iszlámhoz tartozók csoportja – mondta Marsai Viktor.

Az utóbbi években több olyan terrorakció is volt, amelyet ilyen „frissen átfordított” emberek követtek el – fűzte hozzá.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!