kitalálták

2020.12.28. 13:24

Új ötlettel tüntetné el a szelfikamerát a Samsung

Csak akkor lenne látható, mikor ténylegesen használatban van.

Forrás: Shutterstock

Néhány nappal ezelőtt Európában is piacra került a világ első érintőkijelző alatti szelfikamerát használó mobilja. Mint kiderült, a ZTE Axon 20 5G különleges képalkotója sajnos nem áll a helyzet magaslatán, kifejezetten gyengécske minőségű fotók készíthetőek vele, ami gyártói és vevői oldalról is visszavetheti az érdeklődést a technológia iránt. Egyelőre nem világos, hogy jövőre hány mobil kerülhet piacra kijelző alatti kamerával, de nagy dömpingre nem érdemes számítani – írja az Origó.

Mindeközben a Let's Go Digital beszámolója alapján a Samsung alternatív megoldást eszelt ki az előlapi kamera eltüntetésére: betenné az érintőkijelző alá, azonban a szenzornak nem kellene átlátnia magán a panelen, helyette az aktiválásakor fizikailag elmozdulna előle egy kis panelrész, így a szenzor közvetlenül kilátna a telefon védőüvegen keresztül. A Samsung szabadalma szerint ilyenkor körülbelül úgy nézne ki a készülék, mint a jelenleg kapható, megjelenítőbe befúrt kamerát használó modellek.

Az elképzelés teljesen megoldhatja a kijelző alatti kamera képminőségbeli problémáit, cserébe viszont a kis panelrész mozgatásához helyre és mechanikára van szükség. Ettől függetlenül nyerőnek bizonyulhat az ötlet, ha zsákutcának bizonyulna a ZTE mobiljában is bevetett technológia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!