Óriási teljesítmény

2018.06.14. 10:00

Mosómedve mászott fel egy felhőkarcoló tetejére

A kis állat szédítő produkciója hatalmas szenzációvá vált a Twitteren.

Evan Frost és Tim Nelson, a Minnesota Public Radio (MPR) újságírói még kedden reggel pillantották meg a szemközti 23 emeletes irodaházra felkapaszkodó mosómedvét. Ezt követően a Twitteren dokumentálták, ahogy a kis állat egész nap egyre feljebb és feljebb mászik. Az épületnél jókora tömeg is összegyűlt, miután a képek megjelentek, a helyi média pedig egész nap közvetített a veszélyes mutatványról. A mosómedve másnap hajnalban érte el a tetőt, ahol macskaeledelt tettek ki neki egy csapdában, hogy a befogás után újra szabadon engedjék.

Tim Nelson elmondta: szívfacsaró volt a látvány, ahogy a kis állat egyre feljebb és feljebb kapaszkodott a falon, közben az ablakpárkányokon meg-megpihenve. „Nem tudtuk elképzelni, hogyan fog ép bőrrel megmenekülni” – fűzte hozzá.

Sok mosómedve él Amerikában, de rendszerint az utcákon látni őket, amint élelem után kutatnak a szemetesekben. Ezért ragadt rájuk a „kukás panda” becenév. Vadvédelmi szakértők szerint Minnesota minden négyzetmérföldjén egy-két tucat mosómedve él, mindenevő emlősök, alkalmazkodtak az ember közelségéhez, szinte mindenütt megtalálhatók, de toronyházakra azért nem másznak fel – mondta Nelson.

Útközben
Fotó: Twitter

A két újságíró elmondta, nagyon meglepte őket, hogy ekkora szenzációt keltettek a Twitterre kitett képekkel. „Szinte abszurd, hogy készítek egy pár képet egy állatról, amelyet az emberek általában utálnak és gusztustalannak tartanak, majd hirtelen ezrek válaszolnak a Twitteren és lájkolják” – nyilatkozta Frost.

Immár biztonságban a ház tetején
Fotó: AFP / MPR News / Evan Frost

A rettenthetetlen mosómedve még A galaxis őrzőinek rendezője, James Gunn figyelmét is felkeltette: a hollywoodi filmes még kedden felajánlotta, hogy annak a nevében, aki megmenti a kis állatot, 1000 dollárt adományoz egy jótékonysági szervezetnek. Gunn kasszasikerének egyik főszereplője ugyanis egy mosómedve.

Közben a falmászó mosómedvének saját " target="_blank" ">Twitter-oldala is lett, amelynek már 2500 követője van.

Borítóképünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!