Szó szerint zabagép

2018.07.04. 22:00

Nincs annyi hotdog, amennyit ő ne enne meg

Ismét megdöntötte saját rekordját az amerikai bajnok: 74 hotdogot falt be 10 perc alatt.

New York, 2018. július 4. A tízszeres bajnok Joey Chestnut 72 darab hotdoggal az amerikai függetlenség napi nemzeti ünnep alkalmából megrendezett Famous Nathan's hotdogevõverseny férfi kategóriájának mérlegelésén New York Brooklyn negyedében 2018. július 3-án. Chestnut a másnapi versenyen 10 percen belül 74 hotdog elfogyasztásával megvédte bajnoki címét és új rekordot állított fel. (MTI/AP/Evan Agostini)

A bajnoki cím védője ismét megdöntötte saját rekordját az amerikai hotdogevő viadalon, Joey „Jaws” Chestnut 74 hot dogot evett meg 10 perc alatt, amivel immár tizenegyedszer győzött a Coney Island-i július 4-i hagyományos megmérettetésen.

A férfi kategóriában tízszeres győztes, címvédő Joey Chestnut hotdogot fal az amerikai függetlenség napi nemzeti ünnep alkalmából megrendezett Famous Nathan's hotdogevőversenyen New Yorkban 2018. július 4-én. Fotó: AP/Mary Altaffer / MTI

 

A nőknél is a korábbi bajnok, Miki Sudo lett a győztes, aki azonban elmaradt korábbi teljesítményétől. Idén csak 37 hot dogot tudott megenni szemben a tavalyi 41-gyel. Sudo a nagy meleget okolta azért, hogy kevesebbet evett. Így is fölényesen nyert, mivel a második helyezett csak 28 hot dog befalására volt képes.

A női kategóriában címvédő Midi Sudo
Fotó: AP/Mary Altaffer / MTI

„Találtam egy erős ritmust. Jól éreztem ma magam”

- mondta rekorddöntéséről a 34 éves kaliforniai Chestnut.

Bár a férfi 10 hot doggal többet evett, mint a második helyezett Carmen Cincotti, egy bírói hiba majdnem megkérdőjelezte az általa elért végeredményt.

Eric Gonzalez brooklyni kerületi ügyész azonban a végén hitelesítette Chestnut 74 hotdogos új rekordját.

A New York-i Coney Islanden szerdán megrendezett Nathan's hotdogevő versenyre idén is több ezren voltak kíváncsiak az igen meleg idő ellenére. A bajnokságot 1916 óta rendezik meg a függetlenség napján, július 4-én.

Borítókép: A tízszeres bajnok Joey Chestnut 72 darab hotdoggal a mérlegelésen, New York Brooklyn negyedében 2018. július 3-án.

Forrás: MTI/AP/Evan Agostini

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!