rémisztő történet

2020.02.20. 16:11

Pizsamában, egyedül kóborolt az életveszélyes út mellett egy kétéves fiú

Egyedül sétált az egyik forgalmas fővárosi főút mellett egy két év körüli kisfiú kedd este. Egy apa és a fia éppen jókor jártak arra, így megmentették a kicsi életét, akinek később a zsaruk találták meg a szüleit.

Forrás: Shutterstock

Sokkoló látványra lettek figyelmesek az autózók kedd este a budapesti Grassalkovich úton: a járda nélküli szakaszon ugyanis egy pizsamás, két év körüli kisfiú sétálgatott. Szerencsére az épp arra autózó Rózsa Gusztáv és a fia közbeléptek, mielőtt tragédia történhetett volna.

Megláttuk a kisfiút, ahogy szaladt az út mentén – mesélte a Borsnak Gusztáv.

Ezen az úton ugyanis nincs járda, csupán egy padka, így a kicsi szinte az autók mellett totyogott. Először Gusztávék azt hitték, hamarosan felbukkan az édesanyja is, azonban hamar világossá vált: a kisgyerek teljesen egyedül bóklászik az életveszélyes úton.

Fékeztünk, aztán kiabáltam, amikor láttuk, hogy elkezdene szaladni a belső sáv felé. Mondtam a fiamnak, hogy fogja meg. Egy hajszálon múlt, hogy nem szaladt a sávok közé. Még mindig beleborzongok, ha rágondolok

– ingatta a fejét a férfi.

A gyermek vélhetően a közeli HÉV sínjein is átmászott, hogy az útra jusson.

Rögtön megálltunk, kitettük az elakadásjelzőt, és a kisfiút betettük egy megálló furgonba, hogy legalább melegben legyen. Csak zokni, pizsama, egy pelenka és egy sapka volt rajta. Hívtuk a rendőrséget, közben meg csöngetni kezdtünk a környéken, hátha felismeri valaki, de senki nem tudta, hogy honnan jöhetett vagy kik lehetnek a szülei. Nem beszélt, pedig próbáltuk kérdezgetni – mesélte a megmentő.

A gyereket ez­után átadták a zsaruknak, akik később kö­zölték, hogy megtalálták a szülőket.

Gusztáv szerint az is nagyon elkeserítő, hogy bár nagyon sok autó járt erre akkor, de egy sem állt meg segíteni.

Borítókép: illusztráció

Címkék#kisfiú#út

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!