Halászni indultak

2020.05.18. 16:47

Negyvenkét napig hánykolódott a Csendes-óceánon két férfi

Negyvenkét napnyi hánykolódás után ért partot csütörtök reggel két Marshall-szigeteki férfi egy apró csendes-óceáni atollon, ám harmadik társuknak egyelőre semmi nyoma – közölték az illetékes hatóságok.

Forrás: Shutterstock

A túlélők csónakja Namolukban, a Mikronéziai Szövetségi Államok legkisebb atollján ért partot, 1600 kilométerre az Ebeye-szigettől, ahonnan április 2-án útnak indultak.

Mindketten legyengült és lesoványodott állapotban vannak, ahogy az várható is, ha az ember 40 napon át hánykolódik a nyílt vízen

mondta Jack Niedenthal, a Marshall-szigetek egészségügyi minisztere, hozzátéve, hogy jelenleg nem tud további információkkal szolgálni az üggyel kapcsolatban.

A két férfit Godfrey Capelle-ként és Thomas Benjaminként azonosították, a harmadik férfiról, Junior Joramról, aki állítólag szintén velük volt induláskor, egyelőre nem tudni semmit.

A három férfi halászni indult, ám a csónakjuk motorja meghibásodott és az erős szelek, valamint a háborgó tenger miatt kisodródtak a Kwajalein-atoll lagúnájából.

Az amerikai hadsereg, a partiőrség és a Marshall-szigeteki hatóságok is részt vettek a keresésükben, ám nem jártak sikerrel.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!