ritka ragyogás

2020.11.14. 12:30

21 millió svájci frankért kelt el ez a ritka, rózsaszínű gyémánt

A gyémántok közül a rózsaszínűek a legritkábbak, ezért irántuk a legnagyobb a kereslet. Ennek köszönhető, hogy egy vagyonért kelt el ez a mostani darab is.

Forrás: AFP

Huszonegymillió svájci frankért (csaknem hétmilliárd forintért) kelt el egy Genfben megrendezett internetes árverésen egy ritka, rózsaszínű gyémánt szerdán.

A rózsa lelkének elnevezett, 14,83 karátos drágakövet alig pár perc alatt vette meg egy vevő, aki a nevét nem kívánta nyilvánosságra hozni.

Benoit Repellin, a Sotheby's aukciósház árverezője a természet csodájának nevezte a legnagyobbak közé tartozó drágakövet, amelyet

az Alrosa orosz gyémánttermelő cégnek a kelet-szibériai Jakutföldön lévő egyik bányájából 2017-ben hozták felszínre,

27,95 karátos nyersgyémántból csiszoltak. Csaknem egy évig tartott a drágakő megfelelő formába vágása és csiszolása.

Repellin elmondta, hogy a rózsaszínű gyémántok ára folyamatosan növekszik, hiszen egyre gyérebben fordulnak elő. A gyémántok közül a rózsaszínűek a legritkábbak, ezért irántuk a legnagyobb a kereslet.

Az eddigi legdrágább rózsaszínű gyémánt – a „Pink Star” – 66,7 millió euróért (23,7 milliárd forintért) kelt el 2017-ben egy hongkongi árverésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!