diplomáciai állatok

2021.02.04. 12:15

Tíz óriáspandaboccsal köszöntötték a közeledő holdújévet Kínában

A 4-6 hónapos kölykök mindegyike a középnyugat-kínai Szecsuan tartománybeli óriáspanda-kutatóközpontban született.

On the day of "Lichun", 10 baby pandas make their debut for the upcoming lunar new year, gathering to send best wishes to the public at the China Conservation and Research Center for Giant Panda Shenshuping Base, in Ngawa Tibetan and Qiang autonomous prefecture in SW China's Sichuan province, 3 February 2021.?

Forrás: cnsphoto/Imaginechina/AFP

Fotó: Imaginechina via AFP

Tíz óriáspandabocsot mutattak be a nagyközönségnek helyi idő szerint szerda reggel Kína legnagyobb pandarezervátumában a közeledő kínai holdújév alkalmából.

A középnyugat-kínai Szecsuan tartománybeli óriáspanda-kutatóközpont szerint a 4-6 hónapos kölykök mindegyike természetes úton fogant.

A fekete-fehér bocsok egy kínai holdújévhez kötődő dekorációkkal, lámpásokkal, hagyományos kínai csomókkal és zászlókkal díszített kifutóban mutatkoztak be a nagyközönségnek.

„A 2020-as év bébi pandái boldog új évet kívánnak és sok szerencsét az ökör évében” – kiáltották a gondozók, miközben igyekeztek megakadályozni, hogy a kíváncsi pandák kimásszanak a karjaik közül.

A pandabocsoknak rágcsálnivalókkal telik kosarakkal kedveskedtek a gondozók.

Kína rendkívül büszke az egykor veszélyeztetett óriáspandák megóvására irányuló erőfeszítéseire. A panda fontos szimbólum Kínában és az ország kulturális diplomáciájának része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!