Világraszóló lakodalom

2021.09.01. 13:10

Már zajlanak az előkészületek a japán hercegnő esküvőjére

Az ifjú pár feltehetően az Egyesült Államokba fog költözni a szertartás után.

Japanese Princess Mako (R), the eldest daughter of Crown Princess Akishino and Crown Princess Kiko, and her boyfriend Kei Komuro attend a press conference at Akasaka Palace in Tokyo on Sept. 3, 2017. Princess Mako's personal note is disclosed that she will promote a marriage with Kei Komuro, who has currently studied at the law school of Fordham University in New York since 2018. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Pool for Yomiuri / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP

Fotó: Pool for Yomiuri

Több évi bizonytalanság után az év végéig megtartják Mako japán hercegnő esküvőjét. A japán kormányforrások szerint azonban a császári udvar hagyományos szertartását mellőzni fogják.

Naruhito császár unokahúga és vőlegénye, a közrendi Komuro Kei esküvőjét évekkel ezelőtt elhalasztották, mivel a vőlegény családjában pénzügyi viták merültek fel. Többek között probléma volt Komuro iskoláztatásának költségei körül is. Valószínűleg az anyagi bajok miatt döntött a hagyományos esküvői szertartás mellőzéséről a császári udvar.

A japán császári családban nagyon ritkán fordul elő az, hogy az esküvőt a hagyományos szertartás nélkül rendezzék meg. Mako hercegnő ráadásul valószínűleg el fogja utasítani azt a hozományt is, amelyet a császári családból való távozásával ajánlanak fel neki.

Fumihito koronaherceg, a császár öccse elmondta, áldását adja lánya házasságára Komuróval, de a japán közvéleménynek még el kell fogadnia azt.

Mako hercegnő és párja 2017 szeptemberében jelentették be eljegyzésüket. Ekkor még 2018 novemberére tervezték az esküvőt. Előtte nyáron azonban a menyasszony szülei közölték a vőlegénnyel, hogy a családjában kirobbant anyagi természetű viták miatt nem tarthatják meg az esküvőt az ügy rendezése nélkül. A hagyományos eljegyzési szertartás időpontját is áttették ezért 2020-ra.

Egy évvel később Komuro bejelentette a pénzügyi kérdések megoldását és elnézést kért azért, mert sok embernek bajt okozott azzal, hogy nem adott világos magyarázatot a pénzügyi problémát illetően. Mint kiderült, az anyagi természetű vita a vőlegény édesanyja és volt élettársa között alakult ki. Utóbbi finanszírozta ugyanis a fiatalember jogi tanulmányait.

Komuro, aki korábban egy tokiói ügyvédi iroda gyakornoka volt, idén júliusban fejezte be jogi tanulmányait az Egyesült Államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!