Igazi őszi program

2021.09.10. 07:10

Szüreti mulatság várja a szőlő szerelmeseit

A rendezvény keretében veterán járműveket és mezőgazdasági munkagépeket is láthatnak az érdeklődők.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Veterángép-találkozó és szüreti mulatság lesz szombaton Vácrátóton. A Nemzeti Botanikus Kert és a rendezvény helyszíne között egy Ikarus 311-es busz szállítja majd a látogatókat 11 órától, óránként kétszer.

Spiegelhalter László, a község polgármestere elmondta, hogy a programok 9 órakor kezdődnek a Gárdonyi Géza Rendezvényközpont melletti területen, ahol mintegy 70 különleges, jó állapotú veterán járművet és mezőgazdasági munkagépet tekinthetnek meg az érdeklődők. A gyermekes családok számára továbbá hagyományőrző programokkal, kézműves foglalkozással, ügyességi játékokkal és népi játszóházzal is készülnek.

Lehet majd mustot préselni, valamint az őszi mezőgazdasági munkákhoz kapcsolódó tevékenységeket, például a kukirocaháncsolást is kipróbálhatják az érdeklődők.

Ezenkívül népviseletben tartják meg a hagyományosan szüreti, lovas felvonulást, valamint főzőversenyek és kemencében sült finomságok is várják a a látogatókat. A kisgyerekeket a Habakuk Bábszínház szórakoztatja, a koncerteket pedig a Hagyományőrző Kelevézek, Kovácsovics Fruzsina és zenekara, a Dance Folk és az Urban Verbunk biztosítják. A mulatságot szüreti bál zárja.

A rendezvény fővédnöke Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője, a rendezvény szakmai partnere pedig a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!