Semmelweis Egyetem

2021.11.17. 13:55

Interaktív könyv ad választ egészségünkkel kapcsolatos kérdéseinkre

A könyv könnyed stílusban íródott, ám komoly szakmai munka áll mögötte, több mint 500 szakirodalmi hivatkozást tartalmaz.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Tizenkét, sokakat foglalkoztató egészségügyi kérdéskört dolgoz fel a táplálkozástól a mozgáson át egészen az addikciókig a Semmelweis Egyetem Egészségfejlesztési Központja által megjelentetett könyv, az Egészség elvitelre.

Az Egészség elvitelre című, interaktív kiadvány személyre szabott segítséget nyújtó kézikönyvként is olvasható.

Merkely Béla, az egyetem rektora a könyvbemutató kapcsán azt emelte ki, hogy egy olyan egyetemnél, mint a Semmelweis, amely hazai és nemzetközi szinten is elismert intézmény, megkerülhetetlen, hogy a népegészségügyi helyzet javításából is kivegye a részét.

Ezt legfőképp úgy teheti meg, ha új módszerekkel, könnyed hangnemben hívja fel a figyelmet a prevenciós szemléletre, amelynek elterjesztése elengedhetetlen a magyar lakosság várható élettartamának emelkedéséhez.

Papp Magor, az SE Egészségfejlesztési Központ megbízott igazgatója, a könyv főszerkesztője szerint szükség van arra, hogy a páciensek nagyobb szerepet vállaljanak az egészségük megőrzésében. Ehhez szeretnének egyfajta sorvezetőt adni a kezükbe.

A kiadvány 2 év alatt 25 szerző és közreműködő segítségével készült el.

A könyv tegező formában, könnyed stílusban íródott, ám komoly szakmai munka áll mögötte, több mint 500 szakirodalmi hivatkozást tartalmaz.

A könyv hagyományos módon is olvasható, de emellett lapozgatós, személyre szabott, interaktív egészségfejlesztő könyvként is használható. Utóbbi esetben az olvasó maga dönti el, milyen sorrendben halad az egyes fejezeteken. A témákhoz tartozó kérdőívek kiértékelései az olvasót a ténylegesen rá vonatkozó részekhez irányítják, ezáltal választ kaphat az őt legjobban foglalkoztató kérdésekre.

A kiadvány megoldási lehetőségeket is kínál az olvasót érintő rizikófaktorokra és problémákra.

A fejezetekhez a jövőben az egyetem honlapján elérhető, folyamatosan bővülő online háttértartalom is kapcsolódik majd.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!