adománygyűjtés

2021.11.03. 14:07

Több mint kilencezer rászorulón segítene a Magyar Református Szeretetszolgálat

Tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtenek nehéz sorsú családoknak, valamint játékokat hazai és kárpátaljai gyerekeknek.

Budapest, 2020. december 9. A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) adományozási akciójában összegyűlt ajándékok a budapesti központban 2020. december 9-én. Az MRSZ idén karácsonykor 2020 rászoruló gyermek karácsonyi kívánságát gyűjtötte össze egy online felületen. A kívánságokat pénzadomány vagy tárgyi adomány formájában teljesíthették az adományozók.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Novemberben több segélyakciót is elindított a Magyar Református Szeretetszolgálat azzal a céllal, hogy több mint kilencezer nehéz körülmények között élő családon és idős emberen segítsen karácsonykor – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy októberben 3000 úgynevezett szeretetdobozt juttattak el országszerte iskolákba, munkahelyekre és gyülekezetekhez. A kihelyezett dobozokba tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtenek. Ezzel 6000 nehéz sorsú családnak, idős embernek segítenek.

Az akciót bárki támogathatja, akár otthonról is az 1358-as adományvonal felhívásával (minden hívás és SMS 500 forintot jelent) vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül. Az akció november 30-áig tart, ezután szállítják ki az adományokat a rászorulóknak a szeretetszolgálat munkatársai még az adventi időszakban.

A élelmiszergyűjtés mellett november 2. és 30. között 3000 rászoruló gyermek kívánságának ad hangot a Magyar Református Szeretetszolgálat. A szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon összegyűjtött kérések olyan gyermekek szüleitől érkeztek, akik szerény anyagi körülmények között nevelkednek, és szüleiknek nincs lehetősége megajándékozni őket.

A személyre szabott kívánságokat kétféleképpen teljesíthetik az adományozók: megvásárolhatják és eljuttathatják a szeretetszolgálat valamelyik gyűjtőpontjára, vagy ha erre nincs lehetőségük, akkor a kívánság mellett szereplő összeg befizetésével járulhatnak hozzá a program sikeréhez. Az összegyűlt adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat a szülőknek adja át – tették hozzá.

Közölték, idén is meghirdették a református gyülekezetek körében Nyilas Misi Pakk elnevezésű programjukat. A korábban „cipősdoboz” néven ismert gyűjtőakció során mesekönyveket, játékokat vár a szeretetszolgálat. Az adományozók által összeállított csomagokon fel kell tüntetni, hogy milyen korú és nemű gyereknek szánják az adakozók. Az így összegyűlt ajándékokat Kárpátalján élő rászoruló gyerekek kapják meg – írták.

Mint írták, a hajlék nélkül élőkről sem feledkeznek meg: november első hétvégéjén 450 adag melegételt osztanak ki a rászorulók között a fővárosban.

Borítókép: A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) adományozási akciójában összegyűlt ajándékok a budapesti központban 2020. december 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!