Tart a vizsgálat

2021.12.13. 18:58

Medve ölhetett meg egy idős embert a székelyföldi Gyergyóújfalu határában

Az erdei háza közelében megtalált áldozat nyakán, hasán és ágyékán mély sebeket láttak.

Feltehetőleg medve ölt meg egy idős embert a székelyföldi Gyergyóújfalu határában - közölték hétfői sajtótájékoztatójukon a gyergyószentmiklósi Dancurás Hegyimentő Egyesület illetékesei, akik leszállították a hegyről a férfi holttestét.

A sajtótájékoztatóról a Székelyhon.ro portál számolt be. A hegyimentőket szombaton este medvetámadás áldozatához riasztották.

A 69 éves férfi szombat reggel ment el hazulról. A felesége és az általa segítségül hívott személyek találtak rá az esti órákban az áldozat erdei háza közelében. Bevitték a házba, ott próbálkoztak az újraélesztésével, sikertelenül.  

Amint Kastal Gergő, a Dancurás hegyimentő csapat vezetője elmondta: az áldozat nyakán, hasán és ágyékán láttak mély sebeket. Hozzátette: a hatóságok feladata megállapítani, hogy valóban medve okozta-e őket.

Székelyföldön továbbra is fokozott veszélyt jelentenek a medvék, amelyek bejárnak a településekre. A Hargita megyei csendőrség közlése szerint péntektől vasárnapig hét riasztás érkezett a 112-es segélyhívószámra medveveszély miatt. Év eleje óta pedig ötszáz esetben kérték a Hargita megyei csendőröket a településekre bejáró medvék elhajtására.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!