Szennyezett termék

2021.12.22. 16:04

Növelheti a daganatos megbetegedések kockázatát az Aldi egyik jégkréme

Az Aldi visszahívja a Grandessa Sorbet jégkrém bizonyos típusait, az áruház visszatéríti a termék árát is.

Az Aldi tájékoztatása szerint cégük visszahívja a Grandessa Sorbet jégkrém ezer milliliteres, citromos ízesítésű, a minőségmegőrzési dátum szerint 2022. június 30-ig fogyasztható tételét. A cég tájékoztatása szerint a tételt a forgalmazó és a gyártó a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva, elővigyázatosságból hívja vissza. A termékvisszahívás csak a jelzett, 2022.06.30. minőségmegőrzési dátumú tételre vonatkozik – olvasható az Origo cikkében.

A terméktétel kis mintájában kimutatott etilén-oxid a jégkrém-stabilizátor alapanyagából származik. Rövid távú fogyasztása nem jár számottevő kockázattal, hosszabb távon azonban növeli a daganatos megbetegedések kockázatát.

Az Aldi kéri, hogy az érintett terméket ne fogyasszák el a vásárlók.

A képen látható terméket szennyezettnek nyilvánították

Forrás: Aldi

A terméket a lánc boltjaiban országosan forgalmazták. A vállalat azt kéri a vásárlóktól, vigyék vissza a terméket bármelyik üzletükbe, annak árát a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!