Ittaságra gyanakodnak

2021.12.13. 20:45

Összeütközött két teherhajó a Balti-tengeren

A dán hajó két fős legénységének egyik tagja meghalt, a másikat még keresik.

 Összeütközött egy brit és egy dán teherhajó hétfőn hajnalban a Balti-tengeren, a dán hajó felborult, két fős legénységének egyik tagját holtan találták, társának sorsa ismeretlen - közölték a dán és a svéd tengerhajózási  hatóságok.

A baleset Bornholm dán sziget és Ystad svéd város között, svéd felségvizeken történt. A brit Scot Carrier 90, a dán Karin Hrj 55 méter hosszú.

A dán hatóságok közlése szerint a brit hajó működőképes maradt, és legénysége biztonságban van.

A mentésben a svéd és a dán tengeri mentők is részt vesznek. A holttestre a mentés során bukkantak, személyazonosságát még nem tudták megállapítani. A svéd tengerhajózási hatóság szerint kicsi az esélye annak, hogy a másik tengerészt élve találják meg.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet. A svéd ügyészség azt gyanítja, hogy a brit hajót ittas állapotban vezették. A gyanúval összefüggésben őrizetbe vették a Scot Carrier legénységének két tagját, egy 30 éves brit és egy 56 éves horvát állampolgárt.

Borítókép: Búvárok a felborult Karin Hoej dán teherhajón, miután hajnalban összeütközött a Scot Carrier brit teherhajóval a Balti-tengeren, a svédországi Ystad és Bornholm dán sziget között 2021. december 13-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!