Kalandos utazás

2022.04.03. 10:45

17 éve volt szökésben az állatkerti flamingó, amikor rátaláltak

Az állat egy 2005 júniusában kitört vihar miatt tudott kiszabadulni gondozói felügyelete alól.

Egy 17 évvel ezelőtt megszökött kansasi flamingót találtak Texasban. Az állat a 2005-ös wichitai vihar során tűnt el – írja az NBC nyomán az Origo.

A Texas Parks and Wildlife Coastal Fisheries kedden megerősítette, hogy az afrikai flamingót, amelyet a lábpántján lévő szám alapján 492-es néven ismertek, egy környezetvédelmi aktivista találta meg március 10-én, Rhodes Pointban.

A 2005 júniusában kitört vihar alatt egy kansasi állatkertből 2 flamingó is kiszabadult, közülük találták meg most az egyiket.

A jellegzetes rózsaszín tollaikról, hosszú lábukról és nyakukról ismert megszökött flamingók Afrikában születtek, majd 2004-ben 39 másik flamingóval együtt szállították őket a kansasi állatkertbe.

A Texasban látott állatot állatot másik társával ellentétben többször is észlelték már Wisconsinban, Louisianában, majd Texasban, néha más vadon élő flamingókkal együtt. A hatóságok szerint 1-2 év telt el azóta, hogy a madarat utoljára látták Texasban. Az állatkert illetékesei a megfigyelések ellenére nem tervezik a 492-es számú flamingó újabb befogását.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!