Klasszikusok

2022.05.17. 14:00

Magyar rekord: milliókért árvereztek el a két Star Wars-plakátot

Magyarországi rekordot ért el két Star Wars-plakát leütési ára Budapesten: A Csillagok háborúja című film plakátja 1,2 millió forintért, A jedi visszatér plakátja 1 millió forintért kelt el a Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium közös aukcióján - közölték a szervezők.

A George Lucas rendezte Csillagok háborújához a MOKÉP felkérésére Felvidéki András grafikus készített plakátot, míg Richard Marquand A jedi visszatér című, 1984-es filmje magyarországi plakátját Helényi Tibor Munkácsy-díjas grafikusművész tervezte

 - olvasható a hétfői tájékoztatóban.  

A jedi visszatér című 1984-es Star Wars-film magyar plakátja

Az Iparművészeti Főiskola typo-grafikai tanszékén diplomázó Jozipovics György Palasovszky Ödönnek, az avantgárd hercegének Reorganizáció című verseskötetéhez készített 1982-es plakátja 240 ezer forintért cserélt gazdát, Kassák Lajos 1971-es, kölni retrospektív tárlatához készített falragasz 360 ezerért kelt el, míg a lengyel-amerikai származású festőművész, szobrász és grafikus, Jan Sawka egyik 1975-ös munkájáért 160 ezer forintot adtak a május 12-i plakátaukción- áll a tájékoztatóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!