Megidézett rengés

2022.09.02. 17:20

Épp a földrengés volt a téma, amikor megmozdult a föld Vaduzban

Éppen a földrengés-biztosításról vitáztak Liechtenstein parlamentjében Vaduzban, amikor két egymást követő földrengés rázta meg a termet.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A törvényhozók éppen a földrengés-biztosítás előnyeiről és hátrányairól vitáztak csütörtökön Liechtenstein parlamentjében, amikor két kisebb, 3,9-4,1-es erősségű földrengés rázta meg a Landtag épületét.

A közzétett videófelvételen jól látható, hogyan rázzák meg a rengések törvényhozás épületének termét perceken belül kétszer is.

Bettina Petzold-Maehr parlamenti képviselő 

éppen arra figyelmeztetett, hogy minden liechtensteinit érinthet egy országos méretű földrengés, amikor az első, rövidebb rengés bekövetkezett.

A képviselőnő nevetett és folytatta felszólalását, amikor lesújtott a második rengés, amely már az egész termet megrázta. 

Ez már egy kicsit sok! Nem lehet tudni, lesz-e utórezgés

  – mondta erre Albert Frick házelnök, és 15 perces szünetet rendelt el.  

A Német Földtudományi Kutatóközpont 4-es erősségű földrengést jelzett a Svájc és Ausztria által körbevett fejedelemségben, míg a liechtensteini rendőrség, beszámolva arról, hogy személyi és anyagi kár nem történt, 3,9-es erejű rengésről számolt be. Jelentések szerint a földrengést Ausztria és Svájc egyes részein, valamint a dél-németországi Bajorországban és Baden-Württembergben is érezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!